Com explicar la ciència i la tecnologia que més t'agraden a través del teatre, xerrades tipus TED o YouTube

Adreçat a: alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Calendari: del 25 al 28 de juny de 2019.
Horari: de 9 a 14h., amb una pausa de 30 minuts. El dimarts 25 es convocarà l'alumnat a les 8h.
Professorat: Helena González i Oriol Marimon.
Lloc de realització: Facultat de Ciències de l'Educació
Preu: 80€

Instruccions de registre i d'inscripció
Accés a la matrícula dels cursos de la setmana del 25 al 28 de juny

Presentació:
Si t'agraden la ciència, el teatre i l'humor, aquest és el teu curs! Construiràs el teu propi monòleg, en el que podràs explicar els conceptes de ciència i tecnologia que tu vulguis, de manera que deixis al públic al·lucinat, ja sigui a l'escenari, en xerrades tipus TED o a través de YouTube. Tractarem les temàtiques de ciència que més t'interessen, des de què hi ha a l'univers fins a la modificació genètica per curar malalties, els avenços en realitat virtual o la intel·ligència artificial. Amb això construirem històries amb tocs d'humor que et permetran emocionar el públic i aconseguir crear grans comunicacions orals.

Objectius:
Convertir-nos en autèntics comunicadors capaços d'explicar històries de ciència i tecnologia de forma que tothom ens vulgui escoltar.

Continguts:

  • Buscar i analitzar descobriments científics i tecnològics d'última generació.
  • Comprendre la base científica d'aquests descobriments i buscar informació fiable relacionada amb ells.
  • Crear històries que permetin explicar la ciència de forma que apassioni, agradi i faci riure a un públic no especialitzat.
  • Adquirir capacitats artístiques per representar oralment els teus propis textos, ja sigui en un escenari o davant d'una càmera.
  • Buscar on s'amaga l'humor, aprenent dels grans mestres del riure, per després poder utilitzar-ho en les nostres representacions.

Metodologia:
Realitzarem tallers participatius, consultes per Internet i YouTube, i jocs i activitats típiques de les arts escèniques. Aprendrem de forma activa, participativa i passant-ho bé. 
Experimentarem el procès creatiu de construir un monóleg que tracti sobre temes de ciència. El fet que l'Stand-Up Comedy sea tan popular incrementa l'interès que pot tenir el pùblic sobre els monòlegs que generarem.

Observacions:
Els assistents hauran de portar un dispositiu per poder realitzar cerques a Internet (portàtil, tauleta o smartphone), a més de llibreta i bolígraf. És preferible l'ús de roba còmoda.

Instruccions de registre i d'inscripció
Accés a la matrícula dels cursos de la setmana del 25 al 28 de juny