La ciència de les emocions i les motivacions

Adreçat a: alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Calendari: del 25 al 29 de juny de 2018.
Professorat: Jorge Luis MéndezAntoni Sanz.
Codi curs: 30026

Places exhaurides en aquesta setmana

Presentació:

Es tracta d’una activitat orientada a aproximar la comprensió dels processos motivacionals i emocionals als futurs estudiants universitaris. Es pretén fer una aproximació conceptual i molt pràctica perquè tinguin una visió general del coneixement científic sobre la matèria, de les aportacions de diferents ciències biològiques i socials a la seva comprensió, i de les implicacions que té a la seva vida quotidiana i per les professions on el coneixement de la motivació i l’emoció humanes resulta essencial.

Objectius:

Fer una aproximació a la comprensió dels processos motivacionals i emocionals.


Continguts:

En relació als continguts a desenvolupar, s’inclouen entre d’altres els següents: conceptes de psicologia de la motivació, conceptes de psicologia de les emocions, sistemes motivacionals, motivació intrínseca, funcions i expressió de les emocions, cognició i emoció, intel·ligència emocional i psicologia positiva.
En relació a les preguntes que permeten presentar i treballar els continguts, a tall d’exemple s’enumeren les següents: Com una rata en un laberint ens ensenya a guanyar el Jocs Olímpics? Per què les bates blanques causen hipertensió? Com saber si el teu veí és un psicòpata? Com detectar mentides?

Metodologia:

Per tal de desenvolupar la matèria, els continguts no estaran estructurats en un format clàssic de temes, sinó que es presentaran integrats a través de la formulació de preguntes sobre alguns comportaments humans, que serveixen de fil conductor per presentar els tòpics mes rellevants. Per tant, es pretén emprar una metodologia ja assajada exitosament en l’edició 2015 del Summer Term, que resulti novedosa, atractiva i molt “refrescant”, i que combini la presentació conceptual amb l’experimentació i amb el debat sobre experiències personals. En aquest sentit, es pretén incloure pràctiques de laboratori i pràctiques virtuals.


Observacions:

El format comentat a l’aparat de continguts pressuposa un grup d’un màxim de 20 estudiants. L'alumnat haurà de dur llibreta i bolígraf.

Enllaç al formulari d'inscripció