Arts i Humanitats

Lloc de l'estada
Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB. Laboratori d’arqueologia medieval del grup de recerca Ocorde. MRA-128.

Objectius de l'estada
Aquest taller aproparà l’estudiant als materials arqueològics més comuns d’època medieval, principalment al registre ceràmic. Tot seguint la periodització del període medieval en l’àmbit de Catalunya, l’activitat presentarà a l’alumnat diverses tipologies de jaciments arqueològics, com ara fortificacions, contextos religiosos i també explotacions rurals de cronologia diversa. Als contextos ceràmics que proporcionen els jaciments excavats, també s’afegeixen els materials lítics i metàl·lics que hom recupera a les intervencions arqueològiques.

Tasques a desenvolupar durant l'estada
Tot seguint el format d’un pràctica de laboratori, durant la realització del taller els estudiants comprovaran quins són els registres arqueològics medievals més habituals i s’aproparan a l’estudi i la restauració dels materials que recuperen les intervencions. Així mateix, veuran i tindran a les mans diversos repertoris de materials, per tal de reconèixer les seves característiques i d’aprendre a distingir-les, d’acord amb les distintes fases històriques.

Perfil de l'estudiant
Estudiants de batxillerat amb interès en Història o Arqueologia.

Professorat
Ramon Martí Castelló, Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB.

Formulari d'inscripció a les estades