Preguntes freqüents sobre pràctiques i feina
Preguntes més freqüents
Pel que fa referència a les incompatibilitats de caire econòmic (ajut a l’estudi), caldrà fer la consulta a l’organisme pertinent. En concret, sobre les prestacions socials.
Pel que fa als dies festius, podrà realitzar els mateixos que tingui establerts l’empresa/institució al seu calendari laboral, sempre i quan l’empresa/institució ho hagi deixat reflectit a la sol·licitud de conveni inicial.
Aquesta informació es podrà consultar clicant sobre la referència corresponent (exemple: 00XXXX-01/16).
En el cas que sigui l’estudiant qui el vol rescindir per a gestionar-ne un de nou, cal que s’hagi formalitzat la rescissió del primer conveni. Les hores realitzades en el primer conveni es descomptaran del total d’hores disponibles per curs acadèmic.
A la sol·licitud caldrà especificar la data en què es fa efectiva la rescissió, les hores totals de pràctiques realitzades fins a aquella data i el motiu.
Les pràctiques remunerades solen ser compatibles amb el cobrament d'una prestació per desocupació sempre que aquestes no siguin de jornada completa. A més, la quantitat de l'ajuda a l'estudi ha de ser proporcional a les hores de dedicació a les pràctiques.
D'aquesta manera, mentre que la jornada parcial permet una major disponibilitat horària a la persona estudiant, la jornada completa és incompatible amb el cobrament de la prestació perquè impediria la cerca activa d'ocupació.
Si faràs pràctiques remunerades i estàs cobrant una prestació per desocupació, posa't en contacte amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) abans d'iniciar l'estada: has de regularitzar la teva situació ja que, quan la Tresoreria dóna d'alta d'ofici a la persona estudiant a la Seguretat Social, es produeix automàticament la seva baixa en la prestació per desocupació.