Presentació

El màster es concentra en dos objectius: el disseny de la lletra i el disseny de la pàgina a partir de la tipografia.

Els Mòduls 1 i 2 estan dedicats al Disseny de Lletra. En ells s'aprofondeix en el coneixement de la lletra a partir de la seva història i les seves formes, a través de classes pràctiques, com ara Cal.ligrafia, Lettering, Construcció digital i Arquitectura de l'alfabet, i també de sessions teòriques i tècniques com ara Història de la tipografía, Paleotipografia, Formats de fonts o programació en Python.

Els mòduls 3 i 4 se centren el Disseny de Pàgina. Van dirigits a l'estudi de l'ús de la tipografia com a element gràfic per dissenyar la pàgina i estructurar les publicacions. Aquesta part del màster està constituïda de classes pràctiques com ara Disseny de premsa, Planificació d'una revista i Direcció d'art, acompanyades de sessions tècniques i teòriques com ara Història de la pàgina, Infografia, Cànon tipogràfic o Ortotipografia.


Finalment, l'alumne pot, amb els coneixements adquirits i tutelat per un dels professors del curs, desenvolupar un Treball final (projecte) que tracti sobre algun dels àmbits tractats al llarg del màster.

Objectius

El propòsit és l'ensenyament i la recerca en el camp de la tipografia. El programa entén la tipografia en el seu sentit més ample i es divideix en 2 mòduls sumatius: des de la forma pròpia de la lletra (primer mòdul) fins les estructures compositives internes de la pàgina i la publicació (segon mòdul).

Requisits d'accés

Per accedir al programa, cal ser llicenciat, graduat o diplomat universitari.

Es consideren adients els candidats procedents de: Graduats Superiors en Disseny, Llicenciats en Belles Arts i obert a professionals del disseny, del món editorial, de la premsa, de la publicitat i de la imatge en general que vulguin aprofundir en aquesta matèria.

Donat que aquest és un Màster de professionalització i aprofundiment calen coneixements previs de disseny gràfic i de tipografia, així com tenir experiència a nivell d'usuari amb l'ús de programes de maquetació (Quark-Xpress, Indesign).

No cal experiència prèvia en disseny de lletres ni en programes d'edició de fonts.

Sortides professionals

Algunes de les sortides professionals possibles són:
- Dissenyador de tipografies
- Dissenyador gràfic general
- Dissenyador multimèdia
- Periodista
- Dissenyador de premsa
- Maquetista
- Director d'art

Contacte

Vivian Fernández

Telèfon: 932030923

Correu electrònic: postgraus@eina.cat

Web: http://www.eina.cat/ca/postgraus/master-en-tipografia-avancada

Màster propi UAB

12a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 1303/12
Preu: 6600 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: EINA, Escola de Disseny i Art Passeig de santa Eulàlia, 25. Barcelona
Dates: del 02/10/2018 al 28/09/2019
Idioma de docència:
Castellà (80%), Català (20%)
Centres responsables:
Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona
Títol que s'obté:
Màster en Tipografia Avançada