Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions de cada programa, del 20 al 24 de febrer. Inscripcions obertes!

 • Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 2348/12
 • 12a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 10/09/2018
 • Final: 27/09/2019
 • Places: 72
 • Orientació: Recerca, Professional
 • Preu: 3960 €
 • Idioma de docència: Castellà (89%), Anglès (8%), Català (4%)
 • Lloc: Online
L'accés a la cultura escrita resulta imprescindible en les societats actuals per a la construcció cultural de tots els ciutadans. Moltes institucions dediquen gran esforços a la consecució d'aquest objectiu, de manera que, a la tasca habitual de l'escola o les biblioteques s'ha afegit la promoció dels hàbits lectors per part de les administracions públiques o d'associacions privades.

Els llibres infantils són una part fonamental de la lectura en l'etapa de formació. El seu coneixement forma part de les necessitats dels professionals implicats en l'educació lectora de les noves generacions des del punt de vista de la producció, mediació, promoció lectora i estudi i crítica.

El màster se situa com un referent de qualitat internacional a través de la col·laboració amb institucions de diferents països que treballen des de fa anys en aquest camp. La fórmula online suposa la manera més operativa d'incorporar la participació dels professionals més reconeguts del sector i facilitar un horitzó comú de formació als professionals d'arreu.

Sortides professionals

- Professionals del món del llibre: editors, escriptors, il.lustradors, traductors.

- Promotors de pla de lectura de les administracions i altres càrrecs, públics i privats, en relació amb la literatura infantil i juvenil.

- Bibliotecaris, docents i altres mediadors entre els llibres i els infants.

- Llibreters especialitzats.

- Crítics i periodistes especialitzats amb els llibres i la literatura per a infants.

- Professors d'universitats i investigadors sobre aquestes matèries.

Pràctiques

Les pràctiques professionals són curriculars optatives un total de 125 hores. Es fa saber als alumnes que no sempre es podrà atendre la seva demanda, ja que l'alumnat pertany a molts llocs diversos de tres continents diferents. Fins ara, però, sempre s'han pogut trobar institucions i empreses relacionades amb el llibre infantil i juvenil (revistes, editorials, serveis de documentació, serveis d'orientació a la lectura, plans lectors de les administracions, etc.) que donessin prou garanties i amb les quals poguessim tenir relació directa per a tots els alumnes que han escollit fer-hi una estada de pràctiques.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials

Centres col·laboradors

Banco del Libro de Venezuela

Contacte

Cristina Correro Iglesias

Telèfon: 935868255

Informació addicional

http://www.literatura.gretel.cat/es/master-lij

Més informació

Vols rebre més informació?