Presentació

Després d'oferir 13 cursos del Postgrau en Rehabilitació Eqüestre - Hipoteràpia ha arribat el moment de consolidar un màster en aquesta àrea, donant una nova vessant de coneixement com és l'Equitació Terapèutica i, d'aquesta manera, obrir-lo a la participació dels titulats en Psicologia i Logopèdia.

Aquest màster té el propòsit de formar professionalment a Metges, Fisioterapeutes, Terapeutes Ocupacionals, Psicòlegs, Logopedes i Infermers en la utilització del cavall com a eina terapèutica dins de l'àmbit competencial de cadascuna de les seves professions.

La Hipoteràpia és la primera fase de la teràpia a cavall. Degut al grau de discapacitat del genet, aquest no és capaç de menar el cavall i és imprescindible un portador. Si aquest estadi es supera es pot evolucionar cap a l'Equitació Terapèutica - Volteig i l'Equitació Adaptada.


L'Equitació Terapèutica es porta a terme quan el genet ja té control del cavall i el pot menar, encara que només sigui en el seu aire al pas, sense ajuda de ningú. La diferència amb la Hipoteràpia és que ja no hi ha tanta intervenció terapèutica sinó que ja es prepara el genet per poder assolir l'equitació com esport.

És un canvi important ja que el genet ha de prendre les decisions, s'ha d'anticipar a les reaccions del cavall i ha de mantenir en tot moment el control. Això permet treballar l'autonomia, la memòria, la paciència, l'atenció, el control emocional, la frustració, entre altres aspectes, i al mateix temps permet desenvolupar una sensibilitat que sense el cavall és difícil d'exercir.

A partir de l'Equitació Terapèutica es pot assolir l'equitació com esport i arribar a la competició Paraeqüestre reconeguda internacionalment.

Objectius

- Adquirir els coneixements, habilitats, tècniques i procediments necessaris per a tenir cura i menar un cavall.
- Adquirir els coneixements, habilitats, tècniques i procediments necessaris per la rehabilitació de persones i el manteniment de la salut, a través del moviment rítmic tridimensional del cavall en el aire al pas, mitjançant la Hipoteràpia i l'Equitació Terapèutica.

Requisits d'accés

Diplomat, graduat o llicenciats en Fisioteràpia, Logopedia, Teràpia Ocupacional, Infermeria, Medicina o Psicologia.

Sortides professionals

La Hipoteràpia i l'Equitació Terapèutica són camps de treball prometedors ja que al nostre país es tracta d'especialitats emergents. En altres països de més tradició eqüestre, són especialitats ben acceptades i consolidades i amb àmplies possibilitats professionals.

El nombre de centres en que es fa servir el cavall com a eina terapèutica ha augmentat en els últims anys, encara que s'observa la presència d'intrusisme per part de persones sense formació adequada que poden fer una mala praxi de la teràpia, amb les conseqüències negatives que això pot comportar.

Contacte

Teresa Xipell Prunés

Telèfon: 935893727

Correu electrònic: teresa.xipell@eug.es

Web: http://www.eug.es

Màster propi UAB

5a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3145/5
Preu: 4900 ¤
Preu especial: 4410¤
Col·lectiu d'aplicació:

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària D'Infermeria i de Fisioteràpia Gimbernat, Av. Generalitat, 202-206 08174 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Dates: del 17/09/2020 al 26/06/2021
Idioma de docència:
Castellà (80%), Català (17%), Francès (3%)
Centres responsables:
Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat
Centres col·laboradors:
Federació Catalana d'Hipica
El Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Criadores del Caballo Àrabe, Complutum Arabians
Fundació Federica Cerdà
Hípica Collserola
Títol que s'obté:
Màster en Hipoteràpia i Equitació Terapèutica

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.