Màster en Fisioteràpia de l'Esport i Recuperació de l'Activitat Física

Presentació

L'augment de la qualitat de vida és un dels objectius prioritaris de la nostra societat i, sens dubte, l'esport és una de les activitats més lligades a aquest objectiu.

L'activitat física comporta un cert risc de lesions que requereixen un tractament especialitzat per a solucionar-les de manera satisfactòria. El fisioterapeuta de l'esport s'especialitza per donar solució a totes aquelles patologies generades per la pràctica esportiva tant a nivell d'oci, amateur, com a professional.

En aquest context de l'àmbit esportiu, els equips multidisciplinaris sol·liciten, cada vegada més, personal qualificat i especialitzat que solucioni de manera diligent totes aquelles patologies que envolten a cada esport, al mateix temps que professionals que sàpiguen dissenyar programes preventius.


El títol de Màster en Fisioteràpia de l'Esport i Recuperació a l'Activitat Física aborda:

1- Els continguts y criteris clars a l’hora de realitzar aplicacions específiques en la prevenció i el tractament de les lesions.

2- Una sòlida formació en el camp de la recuperació i readaptació a l'activitat física i la pràctica esportiva. Aquesta formació resol el buit formatiu que existeix en els aspectes relacionats amb la readaptació. S’assoliran criteris de gestió de càrregues de treball clars. Tots els alumnes realitzaràn classes teòrico pràctiques en el Centre d’Alt Rendiment, en el F.C.Barcelona i en el R.C.D Espanyol.

3- Formació en metodologia d'investigació científica basada en la pràctica clínica, amb l'objectiu de poder compartir i difondre el coneixement en salut i rendiment esportiu entre tècnics i professionals de l'àmbit esportiu i públic en general. Aspecte obligatori per créixer en el coneixement científic i la utilització exhaustiva d'evidències científiques en la presa de decisions.

El professional serà capaç d'avaluar, planificar i tractar els diferents paràmetres que ajuden a la prevenció i recuperació / readaptació de les lesions esportives produïdes per les activitats físico-esportives.

Objectius

L’objectiu principal del màster, és habilitar professionalment als/les titulats/des i ajudar-los a integrar-se en l’àmbit laboral de la Fisioteràpia Esportiva i la Salut, independentment del seu gènere i garantint la igualtat d’oportunitats. De manera específica, el màster també té els següents objectius:
• Que a la finalització del màster els/les estudiants siguin capaços d’avaluar, planificar i tractar els diferents paràmetres que ajuden a la prevenció i recuperació/readaptació de les lesions esportives produïdes per les activitats físico-esportives.

• Que actuïn de manera crítica davant la informació i adquireixin, de manera autònoma, coneixements relacionats, formulant idees, judicis i valoracions lliures d’errors de concepte o d’opinions generalitzades sense respatller científic
• Cobrir, amb garanties, el nínxol que existeix amb la figura del Recuperador o Readaptador Esportiu.
• Formar al fisioterapeuta en metodologia d’investigació basada en la pràctica clínica, amb l’objectiu de poder generar, compartir i difondre el coneixement en salut i rendiment esportiu.

Requisits d'accés

Diplomatura o Grau en Fisioteràpia.

Sortides professionals

Un cop finalitzat el màster, els titulats podran desenvolupar la seva activitat professional, no només en institucions esportives i altres organismes i entitats afins (centres d'alt rendiment esportiu centres de tecnificació esportiva, clubs esportius, gimnasos, escoles, centres privats ...), sinó que la finalitat d'aquesta formació avançada en fisioteràpia esportiva és oferir, al nostre sistema sanitari, fisioterapeutes capaços d'atendre de forma eficient les necessitats terapèutiques i preventives en tots els àmbits de la salut, inclosa l'atenció primària.

Al mateix temps el fisioterapeuta estarà format en metodologia d'investigació basada en la pràctica clínica, amb l'objectiu de poder compartir i difondre el coneixement en salut i rendiment esportiu entre tècnics i professionals de l'àmbit esportiu i públic en general.

Contacte

Miquel Àngel Cos Morera

Telèfon: 609324209

Correu electrònic: mcos@car.edu

Web: http://www.eug.cat

Màster propi UAB

6a Edició
Places: 60
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2555/6
Preu: 4900 ¤
Preu especial: 4410¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: E.U. de Fisioteràpia Gimbernat , Avgda. Generalitat 202-206, Sant Cugat del Vallès, Barcelona
Dates: del 05/10/2020 al 18/06/2021
Idioma de docència:
Castellà (85%), Anglès (5%), Català (5%), Francès (5%)
Centres responsables:
Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat
Centres col·laboradors:
Centre d'Alt Rendiment Esportiu CAR (Sant Cugat)
Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya
Institut d'Educació Física de Catalunya INEFC (Barcelona)
Escola de Formació de Plailly-París-FRANÇA 'Kinésithérapie du Sport et readaptation du sportif'
Escola Catalana de l'Esport
Títol que s'obté:
Màster en Fisioteràpia de l'Esport i Recuperació a l'Activitat Física

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.