• Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 4496/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 03/10/2022
 • Final: 29/03/2024
 • Places: 26
 • Orientació: Acadèmica, Recerca
 • Preu: 3960 €
 • Preu especial 3564 €
  Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium+
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: En línia: docència sincrònica i asincrònica
El màster en Feminismes Jurídics. Teories i Pràctiques Feministes del Dret és una formació en línia en la qual s'aborden les teories i pràctiques feministes del dret que estan contribuint al desenvolupament i la defensa dels drets humans en perspectiva de gènere.

El màster aprofundeix tècniques i teories jurídiques feministes que s'han construït en els darrers cinquanta anys. La col·laboració amb docents de diverses universitats d’Amèrica Llatina (Argentina, Xile, Perú, Mèxic, Cuba i Brasil) permet obtenir una visió no etnocèntrica i interseccional del desenvolupament dels drets, així com les diverses aportacions del feminisme jurídic en diferents països hispanoparlants.

El màster es dirigeix a persones de l'àmbit jurídic i a d'altres de disciplines afins al dret o en aquelles en les quals és necessari la comprensió sociojurídica dels drets, com ara la sociologia, la ciència política, la història, la filosofia, la psicologia, la criminologia, el treball social i les relacions laborals.

L'objectiu del màster és millorar el coneixement dels drets des d'una perspectiva de gènere, les aportacions del feminisme al dret i les maneres de construir pràctiques jurídiques amb capacitat de transformació del camp jurídic.

Sortides professionals

El màster habilita àmplies sortides professionals.

En primer lloc, capacita per a la docència, el litigi o la pràctica judicial en qüestions que tenen a veure amb la defensa dels drets amb perspectiva de gènere.

-Sortides en l'àmbit de la docència: universitat, educació secundària, escoles de formació especialitzada de l'administració pública, formació contínua a professionals (en l'àmbit de l'administració de justícia, del sector social, de l'administració pública, dels cossos de seguretat, etc.)
-Sortides en l'àmbit del exercici de l'advocacia: advocats/es especialitzats en violència de gènere, dret penal, dret antidiscriminatori en les jurisdiccions civil, laboral, penitenciàries i administratives.
-Sortides en l'àmbit de la pràctica judicial: especialització de jutges i jutgesses.
En segon lloc, ofereix una formació per a persones no juristes que volen tenir una comprensió més completa de l'àmbit jurídic i els problemes i reptes que afecten els drets amb perspectiva de gènere. Persones que treballen en el sector social o en l'àmbit de l'administració pública, en serveis especialitzats de violència de gènere, polítiques públiques d'igualtat, serveis socials i gestió de recursos humans.

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Ciència Política i de Dret Públic

Contacte

Montserrat Castillo

Informació addicional

https://feminismesjuridics.uab.cat/

Vols rebre més informació?