Māster en Ensenyament de Catalā com a Primera i Segona Llengua

Presentaciķ

INSCRIPCIO I MATRICULA A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA


Aquest programa és el successor de les dues principals ofertes del país en l'āmbit de l'ensenyament de catalā com a L1 i L2. D'una banda, el māster de Formaciķ de Professorat de Catalā per a Persones Adultes de la UB i la Universitat de Vic i, de l'altra, el postgrau d'Ensenyament de Catalā per a l'Acolliment Lingüístic de la UAB. La primera d'aquestes ofertes es va comenįar com a postgrau des del curs 1999-2000 fins al 2006-2007; a partir del curs 2007-2008 va esdevenir un māster oficial de 90 ECTS (que tres anys després van ser reduīts a 60); i el curs 2013-2014 s'ha ofert com a māster propi amb dues diplomatures de postgrau al seu interior. L'oferta de la UAB es va comenįar a oferir com a māster de 60 ECTS el curs 2010-2011 i a instāncies de la Comissiķ d'Afers Acadčmics de la UAB el curs 2013-2014 es va convertir en una diplomatura de postgrau (de 50 ECTS). En aquest cas, el māster responia a una inquietud de la UAB que ja s'havia expressat en uns quants intents anteriors de llanįar una oferta en aquest āmbit (la diplomatura de postgrau de Formaciķ en Llengua Catalana com a Segona Llengua i Llengua Estrangera, proposada per al curs 2004-2005, i el māster oficial El Catalā i el Castellā com a Llengües Estrangeres, proposat per al curs 2007-2008).

Objectius

L'objectiu del programa és facilitar a l'alumnat l'adquisiciķ dels coneixements i el desenvolupament de les capacitats i actituds necessāries per a ser un bon professor de llengua catalana per a persones adultes, tant per a nivells inicials (com a llengua estrangera) com per a nivells avanįats, un professor dināmic i flexible, que transmeti una llengua i una cultura vives, creatives i útils en totes les situacions de la vida.

Requisits d'accés

- Llicenciats/des o graduats/des (mínim 180 ECTS o equivalent) en qualsevol disciplina que posseeixin el nivell D de catalā o una titulaciķ equivalent.

Sortides professionals

- Professorat de catalā i dinamitzador cultural al Consorci de Normalitzaciķ Lingüística (tant en nivells d'acolliment Iingüístic com superiors). El Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística disposa de 22 centres repartits pel territori que s'estructuren en serveis comarcals de catalā, serveis locals de catalā i oficines de catalā (142 punts en total). L'any 2011 el Consorci tenia una plantilla de 687 persones, el 82 per cent de les quals eren tčcnics lingüístics i aproximadament la meitat es dedicaven a l'ensenyament del catalā als adults.
- Professorat de catalā i dinamitzador cultural als serveis lingüístics universitaris. Actualment els serveis lingüístics i les escoles d'idiomes de les onze universitats catalanes dediquen una bona part dels seus programes formatius de llengua catalana a formar estudiants nouvinguts i a desenvolupar plans d'acolliment lingüístic (activitats culturals, voluntariat lingüístic, tāndems lingüístics, etc.).
- Professorat de catalā a universitats estrangeres (finanįat per l'Institut Ramon Llull o no). Actualment la xarxa d'universitats d'estudis catalans a l'exterior comprčn 160 universitats de 28 paīsos dels cinc continents.
- Professorat de catalā per a persones adultes en empreses privades (hi ha forįa empreses que ofereixen formaciķ lingüística als seus empleats, com per exemple El Corte Inglés, Movistar, etc.).

Contacte

Maria Dolors Masats Viladoms

Telčfon: 935813253

Correu electrōnic: Dolors.Masats@uab.cat

Web: http://www.ub.edu/profcatala/

Māster propi UAB

4a Ediciķ
Places: 30
Orientaciķ: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3371/4
Preu: 2200 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Facultat de Formaciķ del Professorat de la UB i Facultat de Cičncies de l'Educaciķ UAB
Dates: del 18/09/2017 al 15/06/2018
Idioma de docčncia:
Catalā (100%)
Interuniversitari:
Universitat de Barcelona
Universitat Autōnoma de Barcelona
Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Centres responsables:
Departament de Didāctica de la Llengua i la Literatura i de les Cičncies Socials
Centres colˇlaboradors:
Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística
Institut Ramon LLull
Títol que s'obté:
Māster en Ensenyament de Catalā com a Primera i Segona Llengua

Contacta directament amb la coordinaciķ del programa *Camps obligatoris

Rebrās cōpia de la teva consulta per e-mail immediatament.