Presentació

El dret de família viu a Europa en aquests dies una veritable revolució. Mentre es treballa en l'elaboració d'uns principis europeus en matèria de dret de família, alguns ordenaments interns comencen a atendre els nous models familiars: les famílies monoparentals, les famílies recompostes o reconstituïdes, les basades en parelles no casades d'heterosexuals o d'homosexuals, i fins i tot altres relacions de convivència en les que falta l'afectio maritalis típic de les relacions matrimonials o de parella i es fonamenten solament en l'ajuda mútua o la prestació d'assistència.

L'ordenament jurídic espanyol, i particularment el català, és pioner en afrontar aquests nous reptes del dret de família. Així, en els darrers temps ja s'han abordat qüestions com la regulació de les unions estables de parella homosexuals i heterosexuals; el reconeixement del dret a contraure matrimoni de les parelles del mateix sexe; i el reconeixement a les mateixes del dret a adoptar de forma conjunta; la regulació de situacions de convivència d'ajuda mútua; la regulació de pactes d'acolliment de persones grans; l'atenció a la dependència; la regulació del contracte d'aliments; la creació d'un marc general i la presa de mesures concretes per combatre la lacra de la violència de gènere des d'una perspectiva multidisciplinar; o la regulació de sistemes de solució de conflictes, com la mediació familiar, que tracten de desjudicialitzar en la mesura del que és possible el dret de família.


Com sempre, aquestes reformes compten amb defensors i detractors acèrrims i susciten un gran debat social traslladable a altres ordenaments jurídics. En tot cas, la qüestió de fons transcendeix els temes plantejats i abasta al significat canviant de conceptes jurídics i socials i de principis generals del dret tals com família, convivència, dependència, i lliure desenvolupament de la personalitat, igualtat, benefici del menor, interès més digne de protecció. D'aquí l'enorme interès del debat global i dels estudis de dret comparat sobre aquesta matèria.

Objectius

- Proporcionar als professionals que treballen en l'àmbit de la família una formació completa en dret de família
- Proporcionar als professionals del dret una formació específica en l'àmbit del dret de família
- Facilitar l'actualització dels coneixements en aquesta matèria
- Crear un fòrum de debat d'àmbit internacional entre tots els participants del programa en el que debatre les qüestions d'actualitat i extraure conclusions

- Crear un marc de discussió i col.laboració en el dret comparat de família

Requisits d'accés

- Graduats / Llicenciats en Dret. Advocats, procuradors, mediadors, jutges, magistrats i altres operadors jurídics en l'àmbit del dret de família.

Sortides professionals

- Advocat especialista en dret de família.
- Professional del dret de família (jutge, magistrat, fiscal, mediador, notari, etc).

Contacte

Maria Planas Ballve

Telèfon: 935812145

Correu electrònic: coordinacio.master.dret.familia@uab.cat

Web: https://derechodefamilia.uab.cat/

Màster propi UAB
10% de descompte Alumni Premium

13a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 1749/13
Preu: 3960 ¤
Preu especial: 3564¤
Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Facultat de Dret Carrer de la Vall Moronta, s/n 08193-Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Dates: del 07/10/2019 al 20/06/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Departament de Dret Privat
Centres col·laboradors:
Societat Catalana d'Advocats de Família
Títol que s'obté:
Màster en Dret de Família

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.