Presentació

Es tracta d'un màster amb el que l'estudiant adquireix la formació necessària en tots aquests aspectes que conformen el maneig i tractament del peu diabètic.
La diabetis, es una malaltia de gran prevalença en la societat occidental. Els costos sanitaris que provoca son dels més alts entre les malalties cròniques, deguts en la seva majoria a l'elevada morbiditat i mortalitat associades a la malaltia vascular. L'anomenat síndrome del peu diabètic, és una malaltia de etiopatogènia mixta on intervenen tres factors principals: la vasculopatia, la neuropatia i la infecció. Darrerament s'ha vist la necessitat de disposar d'equips multidisciplinaris per el tractament del Peu Diabètic. En aquest sentit l'hospital Universitari Germans Trias i Pujol, disposa d'un equip de professionals integrats en una Unitat del Peu Diabètic, de gran prestigi a nivell de l'estat. Des de l'experiència acumulada en els darrers anys s'ha vist la possibilitat d'oferir un programa de formació per a professionals de ciències de la salut que en un futur es vulguin dedicar al tractament de la patologia del peu diabètic. La finalitat fonamental d'aquest programa i de les Unitats del Peu Diabètic en general és: disminuir el nombre d'amputacions secundaries a aquests patologia.


Es tracta d'un programa pioner arreu del estat que sorgeix de la necessitat de formar professionals en el maneig i tractament del peu diabètic. La demanda d'aquests professionals serà creixents en els propers anys. Cal pensar que el peu diabètic es una patologia que afecta a 1 de cada 5 pacients amb diabetis almenys una vegada a la seva vida amb conseqüències importants tant per el seu membre inferior com de morbiditat en general. En la major part de centres el peu diabètic no té un cuidador concret i es posa en mans de diferents professionals (cirurgia vascular, traumatòlegs, endocrinòlegs, metges d'atenció primària, podòlegs o graduats en infermeria) amb visió sesgada i poc amplia d'una malaltia que requereix un enfocament multidisciplinari. Visió que aquest màster pretén donar.
Actualment, no existeix cap programa de formació especialitzada en peu diabètic arreu del estat, tot i la necessitat d'integrar professionals amb coneixements específics en unitats especialitzades tant en l'àmbit hospitalari com en atenció primària.

Objectius

Assolir un grau de coneixements sobre tots els aspectes que incideixen i conformen el peu diabètic, des de la biomecànica, l'exploració, pautes de tractament i prevenció.

Requisits d'accés

Títol de Diplomat, Grau o Llicenciat en qualsevol de les titulacions en Ciències de la Salut

Sortides professionals

Les sortides professionals, van des de ser el referent dins un equip d'atenció primària a formar part de equips multidisciplinaris d'àmbit hospitalari o de pràctica privada.

Contacte

Jordi Viadé Julià

Correu electrònic: master.peu.diabetic@uab.cat

Web: http://masterpiediabetico.uab.cat/

Màster propi UAB

6a Edició
Places: 35
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3467/6
Preu: 3960 ¤
Preu especial: 3564¤
Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Ctra. Canyet s/n 08916 Badalona
Dates: del 13/11/2020 al 30/09/2021
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Departament de Medicina
Centres col·laboradors:
Hospital Germans Trias i Pujol
Títol que s'obté:
Màster en Diagnòstic i Tractament del Peu Diabètic

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.