Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives virtuals del 17 al 21 de maig: resol els teus dubtes directament amb la coordinació del màster, postgrau o doctorat que vols dur a terme. Inscripció oberta!

 • Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 3467/6
 • 6a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 13/11/2020
 • Final: 30/09/2021
 • Places: 35
 • Orientació: Professional
 • Preu: 3960 €
 • Preu especial 3564 €
  Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Ctra. Canyet s/n 08916 Badalona
Es tracta d'un màster amb el que l'estudiant adquireix la formació necessària en tots aquests aspectes que conformen el maneig i tractament del peu diabètic.
La diabetis, es una malaltia de gran prevalença en la societat occidental. Els costos sanitaris que provoca son dels més alts entre les malalties cròniques, deguts en la seva majoria a l'elevada morbiditat i mortalitat associades a la malaltia vascular. L'anomenat síndrome del peu diabètic, és una malaltia de etiopatogènia mixta on intervenen tres factors principals: la vasculopatia, la neuropatia i la infecció. Darrerament s'ha vist la necessitat de disposar d'equips multidisciplinaris per el tractament del Peu Diabètic. En aquest sentit l'hospital Universitari Germans Trias i Pujol, disposa d'un equip de professionals integrats en una Unitat del Peu Diabètic, de gran prestigi a nivell de l'estat. Des de l'experiència acumulada en els darrers anys s'ha vist la possibilitat d'oferir un programa de formació per a professionals de ciències de la salut que en un futur es vulguin dedicar al tractament de la patologia del peu diabètic. La finalitat fonamental d'aquest programa i de les Unitats del Peu Diabètic en general és: disminuir el nombre d'amputacions secundaries a aquests patologia.

Es tracta d'un programa pioner arreu del estat que sorgeix de la necessitat de formar professionals en el maneig i tractament del peu diabètic. La demanda d'aquests professionals serà creixents en els propers anys. Cal pensar que el peu diabètic es una patologia que afecta a 1 de cada 5 pacients amb diabetis almenys una vegada a la seva vida amb conseqüències importants tant per el seu membre inferior com de morbiditat en general. En la major part de centres el peu diabètic no té un cuidador concret i es posa en mans de diferents professionals (cirurgia vascular, traumatòlegs, endocrinòlegs, metges d'atenció primària, podòlegs o graduats en infermeria) amb visió sesgada i poc amplia d'una malaltia que requereix un enfocament multidisciplinari. Visió que aquest màster pretén donar.
Actualment, no existeix cap programa de formació especialitzada en peu diabètic arreu del estat, tot i la necessitat d'integrar professionals amb coneixements específics en unitats especialitzades tant en l'àmbit hospitalari com en atenció primària.

Sortides professionals

Les sortides professionals, van des de ser el referent dins un equip d'atenció primària a formar part de equips multidisciplinaris d'àmbit hospitalari o de pràctica privada.

Pràctiques

Els alumnes hauran de realitzar hores pràctiques i seminaris, amb caràcter obligatori.
- Hospital Germans Trias i Pujol.
- Departament de Ciències Morfològiques de la Facultat de Medicina de la UAB a Bellaterra.

Beques i ajuts

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Medicina

Centres col·laboradors

Hospital Germans Trias i Pujol

Contacte

Jordi Viadé Julià

Web del programa

http://masterpiediabetico.uab.cat/

Vols rebre més informació?