Presentació

Máster en Cirugía de Mohs
"La cirurgia de Mohs és una tècnica avançada de cirurgia microscòpica altament especialitzada que requereix una formació específica exigent que actualment només uns pocs professionals dominen a tot el món.

Les pràctiques intensives i el contacte directe amb el docent són aspectes clau perquè l'alumne adquireixi la destresa i precisió que aquesta tècnica requereix. Amb aquesta premissa hem dissenyat aquest curs.

Iniciem aquesta activitat formativa amb la confiança que aquells que estiguin disposats a assumir el repte es veuran gratificats amb resultats molt positius per als seus pacients i experimentaran la satisfacció que proporciona un autèntic treball en equip"

Dr. Joan Ramon Garcés. Director AcadèmicLa cirurgia microgràfica de Mohs (CMM) és actualment la tècnica d'extirpació de tumors cutanis primaris i recidivants amb la taxa de curació més alta en comparació amb qualsevol altra modalitat de tractament, ja sigui quirúrgica o destructiva.

La demanda d'aquesta tècnica, que assegura una destrucció de teixits no compromesos mínima i redueix la probabilitat de recidiva, és creixent entre els pacients, que es troben amb una manca real de centres i professionals que posseeixin la capacitat i logística suficients per a la implementació de una autèntica cirurgia de Mohs.

El present Màster en CMM pretén pal.liar aquest dèficit oferint a l'especialista i resident de l'últim any en dermatologia un programa formatiu teòric-pràctic, únic en llengua espanyola, que ofereix, en modalitat semipresencial, un abordatge exhaustiu i eminentment interactiu dels coneixements necessaris per un ensinistrament quirúrgic adequat i una eficaç incorporació de la tècnica en la pràctica professional de l'alumne un cop finalitzat el curs.

El programa formatiu consta de dos recorreguts possibles: Diplomatura (mòduls teòrics online) i Màster (mòduls teòrics online, pràctiques i projecte de fi de màster), arribant a un total de 30 i 60 ECTS, respectivament, emesos per la UAB.

L'alumne que realitzi la formació completa optarà al títol de Màster en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que l'acreditarà per exercir com Expert en Cirurgia Microgràfica de Mohs.

L'alumne que opti per realitzar només el recorregut teòric, obtindrà el títol de Diplomatura en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que acredita que s'ha adquirit la base teòrica necessària per accedir en el futur a la fase pràctica del màster.

Els aspectes més destacables d'aquest màster són:

- Professorat format pels millors especialistes en CMM.

- Modalitat semipresencial, que combina la practicitat de la formació en línia amb la necessària pràctica presencial. Amb classes virtuals gravades que l'alumne podrà visionar durant tot el curs.

- Grups limitats a un màxim de 8 alumnes per a la part presencial del màster.

- Màxima proximitat amb el docent i èmfasi en el component pràctic i interactiu, amb pràctiques ex-vivo amb caretes de porc, presència en operacions amb pacients, participació en discussions de casos clínics, visionat de vídeos d'intervencions reals i taller de fotografia a CMM.

- Èmfasi en l'aspecte "artesà diferenciador" de la CMM: el gràfic, els talls, la tinció i la interpretació histològica.

- Mòduls de posada al dia en coneixements fonamentals en les disciplines involucrades: biologia, anatomia patològica i dermatologia medicoquirúrgica.

Objectius

- Proporcionar i garantir l'adquisició de coneixements i eines teòric-pràctiques de la CMM

- Proporcionar les destreses i competències pràctiques als especialistes que desitgin posar en pràctica la CMM

- Ser capaços de realitzar presa de decisions oportunes i adequades per a cada cas de lesions que ameriten l'aplicació de la CMM

Requisits d'accés

Metge especialista en Dermatologia i residents d'últim any en Dermatologia

Sortides professionals

- Expert en cirurgia microgràfica de MOHS
- Cirurgia dermatològica (Dermatologia quirúrgica)
- Oncologia cutània

Contacte

María Rosa Virgos

Telèfon: 932906268

Correu electrònic: mrosa.virgos@fundacionquironsalud.es

Màster propi UAB

3a Edició
Places: 8
Orientació: Recerca, Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3748/4
Preu: 15000 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Centre Mèdic Teknon-Grup Quirónsalud
Dates: del 01/10/2020 al 31/12/2022
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Escola de Postgrau
Títol que s'obté:

Màster en Cirurgia Microgràfica de Mohs

Diplomatura en Cirurgia Microgràfica de Mohs

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.