Màster en Atenció del Malalt Respiratori Crònic Avançat

Presentació

El màster es dirigeix a professionals de la medicina i de la infermeria que, estant treballant a l'àmbit intra i extra-hospitalari, desitgen adquirir els coneixements i habilitats tècniques necessàries per a la atenció del malalt respiratori crònic greu, que pot necessitar suport ventilatori i la utilització de tècniques específiques.

Es pretén donar resposta a les necessitats dels professionals anteriorment esmentats, l'activitat dels quals s'enfronta a la possibilitat i eficàcia provada de prendre cura del malalt respiratori crònic greu, hospitalitzat o no, i fer-los capaços d'assolir la coordinació, eficàcia i competència que el grau de complexitat tècnica i logística fan necessaris.


Per a aquesta tasca s'ofereix de forma conjunta els recursos pneumològics de les quatre unitats docents (UD) clíniques de la Facultat de Medicina de la UAB: H. Santa Creu i Sant Pau (HSCSP), H. Vall d'Hebron (HVH), H. Germans Trias i Pujol (HGTP) i H. Parc Taulí, a més de professors de la UAB d'Atenció Primària de Barcelona. El protagonisme coordinat de les quatre UD i de la Medicina Primària és en si mateix un fet valuós i destacat, que facilita l'accés a uns recursos clínics importants, complexos i de gran qualitat.

Objectius

L'objectiu principal del màster és complementar la formació dels professionals sanitaris per fer-los competents en l'assistència i cura del malalt respiratori crònic greu, preferentment del no hospitalitzat.

Els objectius específics del màster són proporcionar a l'alumne el coneixement necessari perquè pugui:

- Ser autosuficient en la identificació de les característiques clíniques essencials i en l'ús de les eines diagnostiques i terapèutiques bàsiques utilitzades en l'assistència de les patologies cròniques respiratòries més prevalents.


- Assistir al pacient crònic greu amb tractaments i teràpies respiratòries domiciliaries especials, preferentment amb ventilació no invasiva, tractament amb CPAP i oxigenoteràpia.

- Liderar la gestió clínica multidisciplinària del pacient respiratori greu extrahospitalari dins del marc assistencial modern de la “cronicitat”.

- Exercir de vincle o connexió entre el nivell sanitari primari i l'hospitalari, per a la millora de l'assistència del pacient respiratori crònic greu avançat.

Requisits d'accés

El Màster es dirigeix prioritàriament a Llicenciats o Graduats en Medicina i Diplomats o Graduats en Infermeria o Fisioteràpia. Les sol·licituds de graduats d'altres àrees de les Biociències es consideraran detingudament per la coordinació del Màster.

La documentació ordinària requerida inclou:
- Sol·licitud.
- Expedient acadèmic compulsat.
- Títol universitari compulsat.
- Altres certificats de formació o mèrits relacionats.

Sortides professionals

Participació i gestió d'equips d'atenció del pacient crònic, particularment de malalt respiratori greu.

Contacte

Vicente Plaza Moral

Telèfon: 935565960

Correu electrònic: pneumologia_associacio@santpau.cat

Màster propi UAB

4a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3136/4
Preu: 3960 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: On line. La part presencial del màster s'efectuarà en els centres participants de l'H. Sta. Creu i St. Pau, Vall d'Hebron, Germans Trias i Pujol, Parc Taulí i Atenció Primària de B
Dates: del 09/01/2017 al 01/12/2017
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Departament de Medicina
Centres col·laboradors:
Atenció Primària de Barcelona
Consorci Hospitalari Parc Taulí
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Hospital de la Vall d'Hebrón
Hospital Germans Trias i Pujol
Títol que s'obté:
Màster en Atenció del Malalt Respiratori Crònic Avançat

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.