• Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3453/7
 • 7a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 01/10/2021
 • Final: 18/06/2022
 • Places: 24
 • Orientació: Professional
 • Preu: 2950 €
 • Preu especial 2655 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium
 • Idioma de docència: Català
 • Lloc: E.U. de Fisioteràpia Gimbernat, Av.Generalitat 202-204, 08174 Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Després d'oferir diverses edicions del curs de formació continuada Valoració i Tractament Fascial, i del curs d'Abordatge Fascial Nivell Avançat. Normalització Visceral, amb gran acceptació, ha arribat el moment de consolidar un postgrau en aquesta àrea. La diplomatura de postgrau Teràpies Fascials. Normalització Esquelètica i Visceral, fusiona el millor dels dos cursos anteriors i amplia el seu programa per oferir a l'alumne un dels cursos més complerts en aquesta especialitat.

Aquest postgrau té el propòsit de formar professionalment a fisioterapeutes en la utilització de les teràpies fascials com a eina de tractament en els diferents àmbits de la professió.

Com a terapeutes, utilitzem aquest sistema de connexió que ens proporciona el teixit fascial per disposar d'una visió integradora i global del funcionament de l'organisme, en comptes de tractar-lo com a segments analítics o aïllats.

En les diferents especialitats terapèutiques, cada vegada hi ha més professionals de la fisioteràpia que utilitzen per a tractar als seus pacients, maniobres poc agressives però de gran eficàcia. Aquests professionals han trobat en la teràpia fascial una fórmula de treball ideal que els permet complir els seus objectius.

Sortides professionals

- Els tractaments fascials eren coneguts en l'àmbit de l'Osteopatia, i en els darrers anys s'ha estès la seva utilització entre el col·lectiu de fisioterapeutes, fins el punt que avui en dia és un dels tractaments més emprats en les diferents disciplines de la nostra professió.

- Les teràpies fascials permeten tractar un gran nombre de alteracions esquelètiques i viscerals. Per això resulten de gran utilitat per al fisioterapeutes de qualsevol especialitat. El curs els capacita per aplicar aquestes tècniques en un gran nombre de pacients.

- En el grau de fisioteràpia, la valoració i tractament fascial ja és una assignatura de referència, i un postgrau en aquesta matèria permet al professional assolir uns coneixements que facilitaran en la seva tasca d'abordar al pacient des d'un punt de vista global.

- Molts fisioterapeutes busquen en aquestes tècniques, fórmules de tractament que els permetin solucionar algunes de les disfuncions viscerals que sovint afecten als seu pacients, ampliant l'espectre de persones tractades, més enllà de les que pateixen alteracions múscul esquelètiques.

- Aquesta és una formació interessant tant pels fisioterapeutes que treballen en centres hospitalaris, pels que atenen majoritàriament persones derivades de mútues o de seguretat social o per aquells professionals que es dediquen a l'exercici lliure amb consulta privada.

- Els professionals de diferents camps de la fisioteràpia tenen en aquesta modalitat terapèutica, una eina imprescindible per treballar amb persones de diferents edats de forma poc agressiva i alhora efectiva.

- Es treballa amb teràpia fascial en: osteopatia, fisioteràpia en geriatria, fisioteràpia neurològica i pediàtrica, en trauma i ortopèdia i moltes altres especialitats.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat

Centres col·laboradors

Departament d'Anatomia i Embriologia Humanes. Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona

Contacte

Ricard Tutusaus Homs

Telèfon: 667569087

Informació addicional

www.eug.es

Vols rebre més informació?