Postgrau en Policia Científica i Intel.ligència Criminal

Presentació

Formació universitària en tècniques avançades de les ciències forenses incorporant les darreres aplicacions informàtiques.
El postgrau capacita professionals per a la realització d'informes pericials especialitzats d'anàlisi del fet delictiu, tant en l'àmbit de la documentoscòpia i perícia judicial de la propietat intel.lectual i industrial, com en el de la de policia científica i l'intel.ligència criminal, per poder actuar davant dels òrgans judicials.

El postgrau permet triar entre dues especialitzacions:
- Documentoscòpia i Perícia Judicial de la Propietat Intel·lectual i Industrial: per formar professionals que puguin respondre a la demanda d'anàlisi documentoscòpica en assumptes relatius a la propietat intel·lectual i industrial, al servei dels Tribunals de Justícia, i capacitar per emetre informes sobre imitacions o plagis aplicant les tècniques més avançades en la identificació i comprovació documental.


- Conseller en Ciències Forenses: per formar professionals amb capacitat per realitzar l'anàlisi del fet il·lícit, o d'un fet estrany o accident on puguin haver indicis de criminalitat, mitjançant identificació d'empremtes dactilars, armes, marques, restes o altres elements, aplicant diverses tecnologies científiques per la seva aportació com a prova d'anàlisi argumentat en un procediment judicial.

El programa és eminentment pràctic:
- el 50% de les hores lectives s'imparteixen en laboratoris especialitzats
- s'incideix especialment en tot tipus de casos.

Objectius

- Formar professionals per treballar conjuntament amb el Departament de Justícia, jutjats i tribunals com a criminalista i pèrit judicial, amb capacitat per recopilar proves, recollir-les en informes pericials i defensar aquests en els processos judicials, integrant recursos i sumant mètodes i tècniques avançades de les ciències forenses per arribar a un dictamen global combinat.

- Especialitzar l’estudiant en documentologia forense o documentoscòpia i específicament en la investigació d’assumptes de possible plagi, coneixent els principis de la propietat intel·lectual i industrial, i el dictamen documentoscòpic de documents impresos, marques i patents.

Requisits d'accés

Per accedir es requereix titulació acadèmica de grau, llicenciatura, diplomatura universitària o equivalent.

Excepcionalment, les persones amb experiència professional justificada en la matèria hi podran accedir, prèvia acceptació de la coordinació del postgrau. En cas de superar el programa, rebran certificació d’assistència.


Perfil de l'estudiant:
membres de la seguretat pública, criminalistes, detectius, juristes, advocats, notaris, procuradors dels tribunals, funcionaris de justícia i dels registres públics, corredors de comerç, professors, biòlegs, químics, pèrits judicials titulats, responsables i especialistes de la seguretat privada, informàtics, lingüistes.

Sortides professionals

- Activitat professional de criminalista:
1. Inclusió en els llistats del Departament de Justícia i designació per part dels jutjats i tribunals com a criminalista i pèrit judicial.
2. Per designació de part legítima en procediments judicials en les temàtiques d'inspecció tècnica-ocular, lofoscòpia, balística, traces instrumentals, accidentologia i altres àmbits de les ciències forenses.
3. Com a expert en investigació documental física i virtual, en falsedat i imitació de documents, plagis.
4. Orientació criminalística per institucions o entitats, valoració de procediments, metodologia, informes en l'àmbit general i camps específics de la criminalística.

- Activitat professional en perícia judicial en propietat intel·lectual i industrial:
1. Tasques d'especialista en documentoscòpia per designació de part legítima en procediments judicials.
2. Participació pel torn d'ofici i llistats de designació judicial.
3. Realització de dictàmens o certificacions pre o extrajudicials i col·laboració amb institucions, organismes públics o privats, col·legis professionals, empreses i entitats, per combatre el frau en propietat intel·lectual i industrial.

La superació del postgrau suposa el reconeixement per part de les associacions professionals en conveni amb l'Instituto de Ciencias del Grafismo i el Consejo Institucional de Profesores y Directores de Laboratorios de Ciencias Forenses, amb tots els avantatges establerts per aquestes entitats.

Contacte

Formació Continuada

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: https://www.uab.cat/prevencio-seguretat-integral/

Postgrau UAB
10% de descompte Alumni Premium

8a Edició
Places: 50
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3002/8
Preu: 1980 ¤
Preu especial: 1782¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Casa de Convalencència, C. Sant Antoni Mª Claret 171, Barcelona
Dates: del 18/01/2020 al 07/11/2020
Idioma de docència:
Castellà (90%), Anglès (8%), Francès (1%), Italià (1%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Centres col·laboradors:
Institut de Ciències del Grafisme
Títol que s'obté:
Diploma de Postgrau en Policia Científica i Intel.ligència Criminal: Especialitat Conseller en Ciències Forenses Diploma de Postgrau en Policia Científica i Intel.ligència Criminal: Especialitat Documentoscòpia i Perícia Judicial de la Propietat Intel.lectual i Industrial

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.