Postgrau en Policia Científica i Intel.ligència Criminal

Formació que capacita per a la realització d'informes pericials d'anàlisi del fet delictiu al servei dels Tribunals de Justícia aportant coneixements de propietat intel·lectual i industrial

Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives virtuals del 17 al 21 de maig: resol els teus dubtes directament amb la coordinació del màster, postgrau o doctorat que vols dur a terme. Inscripció oberta!

 • Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3002/10
 • 10a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 22/01/2022
 • Final: 05/11/2022
 • Places: 50
 • Orientació: Professional
 • Preu: 2220 €
 • Preu especial 1998 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium+ (només primera matrícula a curs complet)
  Preu especial 2019 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni FUAB (només primera matrícula a curs complet)
 • Idioma de docència: Castellà (90%), Anglès (8%), Francès (1%), Italià (1%)
 • Lloc: Casa de Convalencència, C. Sant Antoni Mª Claret 171, Barcelona

El programa s'estructura al voltant d'un mòdul comú sobre intel·ligència criminal i dos mòduls d'especialització per triar:

 • Conseller en Ciències Forenses i Documentoscòpia: capacitació per realitzar l'anàlisi d'un fet amb indicis de criminalitat, mitjançant identificació d'empremtes dactilars, armes, marques, restes o altres elements.
 • Perícia Judicial en Propietat Intel·lectual i Industrial: formar per emetre informes sobre imitacions o plagis de qualsevol forma o suport en relació a marques i patents, aplicant les tècniques més avançades en la identificació i comprovació documental.

Objectius:

 • Formar per treballar conjuntament amb el Departament de Justícia, jutjats o tribunals com a criminalista i Pèrit Judicial amb capacitat per recopilar proves, recollir-les en informes pericials i defensar-los en els processos judicials, integrant recursos i sumant mètodes i tècniques per arribar a un dictamen global combinat.
 • Especialitzar en documentologia forense o documentoscòpia i específicament en assumptes de possible plagi, coneixent els principis de la propietat intel·lectual i industrial, i el dictamen documentoscòpic de documents impresos, marques i patents.

Sortides professionals

- Ser inclòs en els llistats del Departament de Justícia i ser designat pels Jutjats i Tribunals com a Criminalista i Pèrit Judicial

- Activitat professional de Criminalista per designació de part legítima en procediments judicials en les temàtiques d'inspecció tècnica-ocular, lofoscòpia, balística, traces instrumentals, accidentologìa i altres àmbits de les ciències forenses que no estiguin especialment acotats a altres titulacions específiques,

- Orientació criminalística per institucions o entitats, valoració de procediments, metodologia, informes en l'àmbit general de la criminalística i el propi específic que el titulat estigui capacitat.

- Activitat professional de criminalista expert en investigació documental física i virtual, en falsedat i imitació de documents, plagis.

- Tasques d'especialista en Documentoscòpia en la vessant de Perícia Judicial en Propietat Intel.lectual i Industrial per designació de part legítima en procediments judicials

- Participació pel Torn d'ofici i llistats de designació judicial com a Perit Judicial en Propietat Intel.lectual i Industrial en la categoria professional de Master, en procediments judicials

- Realització de Dictàmens o certificacions prejudicials o extrajudicials, col.laboració amb institucions, organismes públics o privats, col.legis professionals, empreses i entitats per combatre el frau en propietat intel.lectual i Industrial.

- L'alumne que ha superat qualsevol de les especialitats que ofereix el Master, aconsegueix el reconeixement per part de les associacions professionals en conveni amb l'Instituto de Cièncias del Grafismo i el Consejo Institucional de Profesores y Directores de Laboratorios de Ciencias Forenses, amb tots els avantatges establerts per aquestes entitats pels alumnes dels programes proposats pel ICG (torn d'ofici judicial, borsa de treball, descomptes, etc.)

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral...

Aquestes pràctiques poden ser curriculars (obligatòries) o no curriculars (optatives).

 • Curriculars
  Les pràctiques curriculars són aquelles que s’inclouen al currículum dels estudis i, per tant, cal superar-les per obtenir la titulació. La coordinació del teu programa t’explicarà el detall de com, on i en quines condicions cal realitzar-les.
 • No curriculars
  Les pràctiques extra curriculars són les que no s’inclouen al currículum dels estudis. Pots optar a fer-les de més a més. La coordinació del teu programa t’explicarà el detall de com, on i en quines condicions es poden realitzar.
   

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Centres col·laboradors

Institut de Ciències del Grafisme

Contacte

Formació Continuada

Telèfon: 935817177

Web del programa

http://www.cienciasforensesuab.com/

Vols rebre més informació?