Postgrau en Pèrit Cal.lígraf Judicial, Grafística, Documentoscòpia i Sociolingüística Forense

Presentació

L'especialització de Perit Cal.lígraf Judicial va dirigida a la certificació i emissió de dictàmens d'autenticitat o falsedat de l'escriptura i grafismes, principalment manuscrits, firmes i rúbriques (contractes, albarans, xecs, lletres de canvi, notes testamentàries, vots per correu, missives, anònims, pintades), però també documents mecanografiats i d'altres (impresos oficials, mercantils i privats, etc.).

Objectius

- Capacitar i formar alumnes per treballar com Pèrit per actuar per designació judicial i també particularment en casos per identificar l'autoria d'escrits i documents impresos, marques i patents amb capacitat per recopilar proves i recollir-les en informes pericials i defensar-los en els processos judicials.

- Capacitar als alumnes per recopilar proves i recollir-les en informes pericials i defensar-los en els processos judicials, certificant i dictaminant l'autenticitat o falsedat de l'escriptura i grafismes, principalment manuscrits, firmes i rúbriques en contractes, albarans, xecs, lletres de canvi, notes testamentàries, vots per correu, missives, anònims, pintades i presentar el seu dictamen en qualsevol procediment judicial per designació judicial o a instància de part legítima.


- Capacitar als Pèrits Cal.lígrafs Judicials amb les noves tècniques de la Grafística, la Documentoscòpia i la Sociolingüística forense, per incorporar en els informes pericials.

- Capacitar als alumnes per a l'imprescindible observació de l'ètica i tanmateix dels coneixements jurídics en tot moment de la seva actuació com a pèrit judicial.

- Aplicar una direcció per Objectius (DPO), i tenir els conceptes bàsics per a gestionar la pròpia carrera professional.

Requisits d'accés

És necessària titulació acadèmica de Grau, llicenciat, diplomat universitari o equivalent.

En casos justificats, es pot permetre l'accés d'estudiants no titulats, que amb demostrada experiència professional i en cas de superar el programa rebran un certificat d'assistència.

El perfil dels estudiants d'aquesta D.P. són persones que volen especialitzar-se com a professionals de la perícia cal•ligràfica judicial. D'interès especial per advocats, funcionaris de justícia, de la seguretat pública i privada, metges, criminòlegs, etc.

Sortides professionals

- Activitat professional de pèrit cal.lígraf judicial per designació de part legítima en procediments judicials.

- Participació pel torn d'ofici i llistats de designació judicial com a pèrit cal.lígraf judicial en procediments judicials.

- Realització de dictàmens o certificacions perjudicials o extrajudicials, col.laboració amb col.legis professionals, clubs esportius o altres entitats per a la verificació de la identitat gràfica en vots per correu.

- L'alumne aconsegueix el reconeixement per part de les associacions professionals en conveni amb l'Instituto de Cièncias del Grafismo i el Consejo Institucional de Profesores y Directores de Laboratorios de Ciencias Forenses, amb tots els avantatges establerts per aquestes entitats pels alumnes dels programes proposats pel ICG (torn d'ofici judicial, borsa de treball, descomptes, etc.)

Contacte

Rosa Mª Custó

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.epsi@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/web/estudiar/masters-i-postgraus-propis/oferta-de-masters-propis/tots-els-masters-i-postgraus-1345721301743.html

Postgrau UAB
10% de descompte Alumni Premium

14a Edició
Places: 50
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 1976/14
Preu: 1980 ¤
Preu especial: 1782¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Casa de Convalescència, Barcelona/ Universitat Autònoma de Barcelona
Dates: del 17/01/2020 al 06/11/2020
Idioma de docència:
Castellà (90%), Català (10%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Centres col·laboradors:
Instituto de Ciencias del Grafismo
Títol que s'obté:
Diploma de postgrau en Pèrit Cal.lígraf Judicial, Grafística, Documentoscòpia i Sociolingüística Forense

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.