Postgrau en Pèrit Cal.lígraf Judicial, Grafística, Documentoscòpia i Sociolingüística Forense

Presentació

Fira virtual de màsters i postgraus UAB: últimes places!

Entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre, els màsters oficials i els màsters i postgraus propis de la UAB organitzen sessions informatives perquè en puguis parlar directament amb la coordinació de cada programa. Inscripció oberta!

El postgrau forma professionals en l'anàlisi d'escrits i documents que puguin actuar judicialment al servei de tribunals de justícia, així com parts legítimes, mitjançant l'aplicació de les tècniques més avançades en identificació i comprovació.

Els diplomats estaran habilitats per a actuar com a Perit Cal·lígraf Judicial en la certificació i emissió de dictàmens d'autenticitat o falsedat de l'escriptura i grafismes:
- manuscrits, signatures, rúbriques, contractes, albarans, xecs, lletres de canvi, notes testamentàries, vots per correu, missives, anònims, grafitis.
- documents mecanografiats i altres impresos oficials, mercantils i privats.

Continuïtat d'estudis

Una vegada aprovat el postgrau, existeixen dues opcions de continuïtat:
- El Postgrau de Grafoanalista Forense, de 30 ECTS, que permet obtenir el títol de Màster en Grafoanàlisi Europea, Grafística, Grafopatología i Grafologia Forense.
- Accedir al segon curs del Màster en Criminalística, especialització en Documentoscòpia i Perícia Judicial en Propietat Intel·lectual i Industrial, realitzant un mòdul d'adaptació.

Acreditació:
El programa està reconegut per a sol·licitar l'ingrés en l'Associació Professional de Pèrits Cal·lígrafs de Catalunya, així com per a obtenir el diploma i el carnet professional d'aquesta. És una entitat creada des de l'Agrupación de Grafoanalistas Consultivos de España amb el patrocini i el suport de l'Institut de Ciències del Grafisme.

Objectius

- Aportar la formació necessària en perícia cal·ligràfica judicial per a actuar per designació judicial, així com en casos, per a identificar l'autoria d'escrits i documents impresos, marques i patents.
- Capacitar per a recopilar proves, recollir-les en informes pericials i defensar aquests en els processos judicials, certificant i dictaminant l'autenticitat o falsedat de l'escriptura, grafismes i altres escrits i presentar el seu dictamen en qualsevol procediment judicial per designació judicial o a instàncies de part legítima.

- Instruir en les noves tècniques de la grafística, la documentoscòpia i la sociolingüística forense per a incorporar-les en els informes pericials.

Requisits d'accés

Els estudis van dirigits a:
- persones que desitgin especialitzar-se com a professionals de la perícia cal·ligràfica judicial, especialment dels següents àmbits: notaria, advocacia, medicina, criminologia i seguretat pública i privada.
- professionals com ara funcionaris de justícia, detectius, graduats socials, documentalistes, procuradors, gestors administratius i químics, entre d’altres.

Sortides professionals

- Activitat professional com a Perit Cal·lígraf Judicial per designació de part legítima en procediments judicials.
- Participació pel torn d'ofici i llistats de designació judicial com a perit cal·lígraf judicial en procediments judicials.
- Realització d'informes, dictàmens o certificacions pre- o extrajudicials.
- Col·laboració amb col·legis professionals, clubs esportius o altres entitats per a la verificació de la identitat gràfica en vots per correu.

La superació del postgrau suposa el reconeixement professional per part de les associacions en conveni amb l'Institut de Ciències del Grafisme i el Consell Institucional de Professors i Directors de Laboratoris de Ciències Forenses.

Contacte

Rosa Mª Custó

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.epsi@uab.cat

Web: https://www.uab.cat/prevencio-seguretat-integral/

Postgrau UAB

14a Edició
Places: 50
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 1976/14
Preu: 1980 ¤
Preu especial: 1782¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Casa de Convalescència, Barcelona/ Universitat Autònoma de Barcelona
Dates: del 17/01/2020 al 06/11/2020
Idioma de docència:
Castellà (90%), Català (10%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Centres col·laboradors:
Instituto de Ciencias del Grafismo
Títol que s'obté:
Diploma de postgrau en Pèrit Cal.lígraf Judicial, Grafística, Documentoscòpia i Sociolingüística Forense

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.