Presentació

Aquest postgrau aglutina els cursos d'especialització ja existents en creació i gestió de productes i empreses ecoturístiques/la professió de guia de natura. El programa ha estat dissenyat amb l'objectiu principal de formar professionals que volen crear productes i/o empreses ecoturístiques o volen dedicar-se al guiatge de natura. El programa també va dirigit a aquelles persones que ja s'hi dediquen però volen millorar la seva formació i garantir una millor projecció professional. Es tracta de dos àmbits que presenten un gran potencial de creixement tant en el context nacional com en l'internacional.

El programa dóna resposta a una necessitat cada vegada més evident en el mercat turístic. La demanda creixent de productes ecoturístics implica, efectivament, la necessitat de disposar d’empreses i professionals tant del sector públic com del privat suficientment formats per afrontar el repte d'oferir productes i serveis d'alta qualitat i amb garanties d'èxit.

En aquest sentit, es pretén omplir el buit existent fins el moment en la formació acadèmica en aquest sector, amb el màxim rigor acadèmic garantit per l'experiència d'un centre amb un llarg bagatge i prestigi en la formació turística com és l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH) de la Universitat Autònoma de Barcelona. En el camp del guiatge de natura i de la creació d'empreses ecoturístiques, aquesta és una formació pionera tant a l'Estat espanyol com a la resta d'Europa.

Un dels valors afegits del postgrau és l'obtenció, per part de l'alumne, de la certificació del Diploma europeu,HeriQ Certification Course for Interpretive Guides. Aquest diploma s'obté pel simple fet de cursar (i aprovar) el mòdul d'interpretació del patrimoni natural, atès que aquest mòdul es correspon quant a continguts amb el curs de formació HeriQ. Així mateix, el professor responsable del mòdul està acreditat pel programa europeu HeriQ (Quality in Heritage Interpretation) per ser el docent encarregat de realitzar aquest curs i atorgar el corresponent diploma a l'Estat espanyol.
L'objectiu de la formació es dotar als professionals del sector de les habilitats i competències per a actuar com a guia de natura i la gestió i direcció de les empreses ecoturistiques, oferint un tipus de productes i serveis d'alta qualitat i amb garanties d'èxit i econòmicament rendibles.

Aquests coneixements s'adquiriran a través de la presència de professionals del millor nivell i de gran experiència que oferiran als alumnes eines útils i aplicables per a la seva pràctica professional. Així com també per la possibilitat de realitzar pràctiques professionals en empreses i institucions del sector, i pel foment de la interactivitat entre els propis alumnes i entre alumnes i professorat (debat, intercanvi d'experiències, etc).

Objectius

Formar professionals del sector turístic i ecoturístic amb habilitats i competències per a actuar com a guia de natura i amb les capacitats per a la gestió i direcció de les empreses ecoturístiques, oferint un tipus de productes i serveis d'alta qualitat i amb garanties d'èxit.

Requisits d'accés

Graus (preferiblement en Turisme, Humanitats, Geografia, Ciències Ambientals, Biologia, Geologia, Veterinària, Enginyeria Agrònoma, Psicologia, Sociologia o equivalents), amb prioritat a tècnics i professionals, així com a persones amb experiència demostrada en el sector turístic i/o de la gestió d'espais naturals, o que disposin d'una titulació universitària.
La inscripció al curs es realitza per ordre de recepció de sol.licitud. Aquelles persones que desitgin realitzar el curs i no compleixin amb els requisits d'accés podran sol.licitar una entrevista personal amb la coordinació del programa que avaluarà la proposta a partir de les aportacions acadèmiques i/o professionals presentades.

Sortides professionals

- Guia de Natura
- Gestor d'empreses ecoturístiques
- Assistent de grups de turistes de natura i ecoturisme.
- Dissenyador/a de productes ecoturístics.
- Tècnic/a en centres d'interpretació del patrimoni, ecomuseus i equipaments similars.
- Informador/a en oficines de desenvolupament de productes turístics.
- Informador/a en oficines de turisme.

Contacte

Carme Puigpinós March

Telèfon: 935929710

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.eutdh.cat

Postgrau UAB
10% de descompte Alumni Premium

5a Edició
Places: 40
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3504/5
Preu: 2200 ¤
Preu especial: 1980¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium
Preu especial: 2090¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni Escola Turisme i Direcció Hotelera

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH), UAB,Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 05/11/2019 al 09/04/2020
Idioma de docència:
Castellà (90%), Anglès (10%)
Centres responsables:
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Títol que s'obté:
Diploma de postgrau Ecoturisme i Guia de Natura

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.