Postgrau en Dret de la Qualitat i la Seguretat AlimentÓria

Formaciˇ professionalitzadora en la gestiˇ de la seguretat alimentÓria que contempla la legislaciˇ estatal i europea en qualitat i seguretat aplicada al sector agroalimentari

Continguts

- Qualitat
- Seguretat
- Sectors i complements

Assignatura CrŔdits CarÓcter

Qualitat

10 ECTS

Obligat˛ria

Seguretat

10 ECTS

Obligat˛ria

Sectors i complements

10 ECTS

Obligat˛ria

Itineraris

Aquest programa forma part del mÓster en Gestiˇ de la Seguretat i la Qualitat AlimentÓria

CompetŔncies bÓsiques

- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees.

- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seva capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relatius al seu camp d'estudi.

- Que els estudiants siguin capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

- Que els estudiants sàpiguen comunicar les seves conclusions amb els coneixements i raons últimes que les sustenten a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

- Que els estudiants tinguin les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma.

 

CompetŔncies especÝfiques

- Aplicar la regulaciˇ de la Seguretat Alimentaria mitjanšant l'anÓlisi del aspectes mÚs rellevants de la mateixa
- Analitzar en cada cas els mecanismes de control de la Seguretat i la Qualitat AlimentÓria per part de les Administracions P˙bliques i donar resposta
- Identificar la responsabilitat, de la inseguretat dels aliments, al llarg de tota la cadena alimentÓria.
- Identificar la responsabilitat penal en que es pot incˇrrer en cas d'incˇrrer en incompliments de seguretat alimentÓria, etiquetatge, consum, etc.
- Incorporar a la gestiˇ de la seguretat alimentÓria al llarg de tota la cadena alimentÓria els drets del consumidor.
- Avaluar la informaciˇ que han de contenir les etiquetes dels productes alimentaris,
- Aplicar el rŔgim jurÝdic del sector pesquer, de les Denominacions d'Origen i altres distintius, dels nous aliments, vinÝcola,cava, oli ,dels aliments amb pretesa finalitat sanitÓria, OGM's i aliments transgŔnics. Productes integrals i Ecol˛gics.
- Gestionar la ôcondicionalitatö dels productes i el medi ambient
- Analitzar la reacciˇ i la sensibilitat social davant de les crisis alimentaries
- Aplicar els controls p˙blics de la seguretat als aliments
- Identificar l'Autoritat AlimentÓria Europea i les AgŔncies Nacionals de Seguretat AlimentÓria
- Actualitzar els procediments normatius referits a la seguretat als aliments
Identificar la informaciˇ a subministrar al consumidor a les etiquetes i marques dels aliments.
- Aplicar procediments per afrontar la Crisis alimentÓries i alerta rÓpida. Protecciˇ del consumidor davant les crisis alimentÓries.
- Organitzar una empreses agroalimentÓria ( cooperatives. Societats agrÓries de transformaciˇ......) pel que fa a la Qualitat i Seguretat AlimentÓria.
- Gestionar els serveis d'assessoria com a mitjÓ d'implantaciˇ de la Seguretat AlimentÓria a la Ind˙stria
- Implantar la gestiˇ de La competŔncia tŔcnica i la qualitat dels laboratoris acreditats: Normes ISO/IEC17025. Entitats de control i certificaciˇ.
- Definir la Seguretat AlimentÓria com a derivaciˇ del dret constitucional a la salut
- ReconŔixer la intoxicaciˇ alimentÓria com a delicte
- Valorar les indemnitzacions al consumidor en casos d'intoxicaciˇ alimentÓria

CompetŔncies transversals

- Analitzar les variables que intervenen en la gestiˇ de l'Órea de coneixement del programa.
- Desenvolupar habilitats per a l'adopciˇ de decisions raonades referides.
- Reflexionar sobre les formes de comunicaciˇ necessÓries per la gestiˇ.
- ReconŔixer i solventar problemes vinculats a la gestiˇ de l'Órea de coneixement del programa.
- Promoure la cultura de la mediaciˇ i la resoluciˇ dialogada de conflictes.
- Gestionar recursos bibliogrÓfics i documentals.
- Comunicar-se oralment i per escrit:

a) utilitzar les terminologies cientÝfiques adequades;
b) redactar informes professionals;
c) escriure publicacions;
d) defensar i argumentar oralment les seves aportacions.

- Desenvolupar un procÚs d'aprenentatge fonamentat en la reflexiˇ en acciˇ.
- Analitzar i sintetitzar documents i interpretar protocols. Trobar les fonts d'informaciˇ, consultar-les i seleccionar la informaciˇ necessÓria per a temes concrets.

TÝtol que s'obtÚ

Diploma de Postgrau en Dret de la Qualitat i la Seguretat AlimentÓria

Vols rebre mÚs informaciˇ?