Continguts

La industrialitzaciˇ de l'activitat agrÓria ha generat importants impactes ambientals i socials en tot el planeta. Aquests impactes s'expressen en el medi rural en la profunda degradaciˇ dels recursos naturals, el paisatge i els ecosistemes agraris tradicionals, aixÝ com en la pŔrdua d'importÓncia social i econ˛mica de l'activitat agrÓria, fet que comporta la crisi de reproducciˇ social de les comunitats rurals europees.

Les correccions introdu´des en les ˙ltimes dŔcades per part de les polÝtiques agrÓries i de desenvolupament rural, en la lÝnia del postproductivisme i la multifuncionalitat de l'agricultura, no han aconseguit revertir aquestes tendŔncies. L'agroecologia incorpora el creixent paper de l'activitat agrÓria com a promotora de la cohesiˇ territorial i social de les Órees rurals i periurbanes.

Dins d'aquesta dimensiˇ incloem aspectes relacionats amb les polÝtiques agrÓries i de desenvolupament rural; el paper de l'activitat agrÓria a les Órees periurbanes de les grans regions metropolitanes; la construcciˇ de xarxes locals i alternatives d'alimentaciˇ i l'accÚs als recursos productius (especialment terra, aigua, energia i recursos genŔtics); la recuperaciˇ de coneixement ecol˛gic tradicional; o la recuperaciˇ de l'autoestima rural i agrÓria en la construcciˇ de contextos simb˛lics favorables a l'agroecologia.

Assignatura CrŔdits CarÓcter
L'Agroecologia en un mˇn rural en transformaciˇ
6 ECTS Obligat˛ria
Coneixement agroecol˛gic tradicional
6 ECTS Obligat˛ria
Mercats locals i xarxes alimentÓries alternatives
6 ECTS Obligat˛ria
Metodologies de recerca orientades a l'acciˇ
6 ECTS Obligat˛ria
Treball de fi de postgrau
6 ECTS Obligat˛ria

Contacta directament amb la coordinaciˇ del programa *Camps obligatoris

RebrÓs c˛pia de la teva consulta per e-mail immediatament i a mÚs t'adjuntem un PDF amb tota la informaciˇ del programa.