Postgrau en Content and Language Integrated Learning (CLIL)

Presentació

Aquest Postgrau en contingut i la pedagogia aprenentatge integrat de llengua (AICLE) està dirigit a professors de primària i secundària de qualsevol matèria escolar que estan compromesos amb el territori i que participin plenament en els projectes educatius i lingüístics a les seves escoles. El programa, que inclou els fonaments de l'educació plurilingüe, busca ajudar els mestres a desenvolupar una àmplia gamma de recursos discursius específics i eines pedagògiques per ensenyar de manera eficient, el seu àmbit en anglès a menor domini de l'anglès (LEP) en el context de les escoles catalanes.

Es recomana als participants que tenen habilitats lingüístiques assolits a nivell C1 del Marc Europeu de Referència per al final del curs. Els serveis d'idiomes de la universitat (SDL) de la UAB ofereixen sessions d'examen al juny i febrer, que permeten als candidats certificar el seu nivell de competència.

Objectius

- Capacitar el professorat de les àrees curriculars no denominades de llengua per planificar i impartir en anglès els continguts curriculars corresponents a la pròpia matèria segons els principis pedagògics dels enfocaments AICLE.
- Capacitar el professorat de les àrees curriculars no denominades de llengua per avaluar el progrés i l'assoliment d'objectius d'aprenentatge de manera integrada.

- Capacitar el professorat d'anglès per contribuir des de l'aula de llengua estrangera a la capacitació lingüística i discursiva dels aprenents, de manera que puguin afrontar en bones condicions el doble repte que les matèries AICLE presenten.
- Capacitar el professorat d'anglès per fer l'acompanyament del professorat de continguts d'aules AICLE en la planificació de la seva matèria, des del vessant lingüístic i els principis pedagògics propis de l'AICLE.
- Dotar el professorat de les diferents àrees curriculars d'eines lingüístiques i discursives per tal que puguin gestionar en anglès tota la varietat d'activitats d'aula (rutines, ordre, explicacions, gestió de la conversa, etc.) i esdevinguin bons models de llengua i d'estratègies d'interacció dins del context de la seva matèria.
- Capacitar el professorat de les diferents àrees curriculars per a actuar de manera coordinada en el desplegament d'un projecte lingüístic per al plurilingüisme que garanteixi l'aprenentatge de la llengua pròpia (el català), de la resta de llengües d'ús acadèmic a l'escola i la valoració de les llengües d'ús familiar dels aprenents.

Requisits d'accés

- Bachelor’s degree in primary or infant education and any university degree which provides access to the teaching profession.

- Communicative competence in English: official CEFR B2 (B2.2) level certificate or over.

- Should the applicant not be in possession of a valid B2 certificate she/he will be required to take a diagnostic test before enrolment can be fulfilled.

Sortides professionals

- Els mestres de l'ensenyament primari, secundària inferior i superior i els estudis professionals especialitzats en l'ensenyament AICLE.
- Els coordinadors i assessors que treballen en programes AICLE a educació primària, secundària inferior i superior i els estudis de formació professional.
- Els avaluadors de programes AICLE (directors, supervisors, administradors).
- Els dissenyadors i avaluadors dels materials d'ensenyament CLIL (editors).

Contacte

Ana Corredera Capdevila

Telèfon: 935812657

Correu electrònic: master.clil@uab.cat

Web: http://www.clil.cat

Postgrau UAB

6a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3370/6
Preu: 1980 ¤
Preu especial: 1824¤
Col·lectiu d'aplicació: Haver fet i superat el curs 3744

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Facultat de Ciències de l'Educació
Dates: del 01/10/2019 al 20/06/2020
Idioma de docència:
Anglès (100%)
Centres responsables:
Facultat de Ciències de l'Educació
Centres col·laboradors:
Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials
Títol que s'obté:
Diploma de postgrau Content and Language Integrated Learning (CLIL)

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.