• Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3309/11
 • 11a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 21/10/2022
 • Final: 17/06/2023
 • Places: 35
 • Orientació: Professional
 • Preu: 1890 €
 • Preu especial 1680 €
  Col·lectiu d'aplicació: Exalumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona
  Preu especial 1680 €
  Col·lectiu d'aplicació: Col.legiats del col.legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya o Fundació Rafael Campalans
 • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
 • Lloc: Escola de Postgrau, Facultat de Ciències de la Comunicació i altres instal·lacions
Aquesta diplomatura de postgrau sorgeix de la convicció de que les competències de lideratge en la política estan íntimament relacionades amb les competències comunicatives.

Les interaccions que es produeixen en els partits polítics i els equips i les organitzacions socials respecte la naturalesa del lideratge, obliguen al compromís per la justícia, el progrés i el benestar de la ciutadania. El lideratge polític demana competències per captar les circumstàncies i entendre a les persones i les seves necessitats, per prendre decisions sobre aspectes molt diversos i complexos, i orientar el rumb de les organitzacions. Aquestes competències van íntimament lligades a l'obligació d'explicar les coses de la forma adequada a cada situació, la necessitat de convèncer i de motivar per a l'acció, la conveniència d'encertar amb el discurs que, a més d'entenedor, ha de ser de contingut substancial i útil. Les eines seran l'expressió i la comunicació eficaç.

La diplomatura en Comunicació i Lideratge Polític es dirigeix a persones que treballen o pretenen treballar en llocs de responsabilitat en l'àmbit de la política, el sindicalisme, els moviments i les entitats ciutadans, tant en institucions públiques com privades, persones que vulguin progressar en les seves competències perfeccionant els seus coneixements, recursos i habilitats de comunicació i de lideratge.

El camp que abasta la comunicació és probablement il·limitat. El programa de la diplomatura se centrarà en el lideratge i la comunicació per a la intervenció en política. Tractarà temes d'absoluta actualitat i es desenvoluparà a través de metodologies avançades basades en la participació activa de l'alumnat i les pràctiques competencials en escenarisdiversos.

Sortides professionals

- Càrrecs de responsabilitat en partits polítics i institucions públiques i privades.
- Exercici de la política en els diferents àmbits, local, autonòmic, estatal i internacional.
- Treballs en els quals sigui necessària l'organització i la direcció d'equips.
- Treballs en els quals la planificació estratègica, el desenvolupament de projectes i la comunicació personal i mediàtica.
- Assessorament polític i de gestió en entitats i institucions públiques i privades.

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació

Contacte

Tomas Peire Fernandez

Informació addicional

https://comunicacionliderazgopolitico.com/

Més informació

Vols rebre més informació?