Presentació

Máster en Cirugía de Mohs
"La cirurgia de Mohs és una tècnica avançada de cirurgia microscòpica altament especialitzada que requereix una formació específica exigent que actualment només uns pocs professionals dominen a tot el món.

L'enfocament multidisciplinar i la interacció amb el docent són aspectes clau perquè l'alumne adquireixi la destresa i precisió que aquesta tècnica requereix. Amb aquesta premissa hem dissenyat aquest curs.

Iniciem aquesta activitat formativa amb la confiança que aquells que estiguin disposats a assumir el repte es veuran gratificats amb resultats molt positius per als seus pacients i experimentaran la satisfacció que proporciona un autèntic treball en equip"

Dr. Joan Ramon Garcés. Director AcadèmicLa cirurgia microgràfica de Mohs (CMM) és actualment la tècnica d'extirpació de tumors cutanis primaris i recidivants amb la taxa de curació més alta en comparació amb qualsevol altra modalitat de tractament, ja sigui quirúrgica o destructiva.

La demanda d'aquesta tècnica, que assegura una destrucció de teixits no compromesos mínima i redueix la probabilitat de recidiva, és creixent entre els pacients, que es troben amb una manca real de centres i professionals que posseeixin la capacitat i logística suficients per a la implementació d'una autèntica cirurgia de Mohs.

La present Diplomatura en CMM pretén aportar a l'especialista i resident de l'últim any en dermatologia un programa formatiu exhaustiu de les bases teòriques de la Cirurgia Micrográfica de Mohs, en modalitat online. El programa multisdiciplinar ofereix els fonaments necessaris en biologia del càncer, histopatologia, clínica i dermatologia medicoquirúrgica per a una total comprensió d'aquesta tècnica.

L'alumne que la superi amb èxit obtindrà el títol de Diplomatura en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que acredita que ha adquirit la base teòrica necessària per accedir en el futur a la fase pràctica del màster.

El programa formatiu consta de dos recorreguts possibles: la Diplomatura, aquí descrita, (mòduls teòrics online) o el Màster (mòduls teòrics online, pràctiques i projecte de fi de màster), arribant a un total de 30 i 60 ECTS, respectivament, emesos per la UAB.

L'alumne que realitzi la formació completa optarà al títol de Màster en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que l'acredita per exercir com a Expert en Cirurgia Microgràfica de Mohs.

Els aspectes més destacables d'aquest màster són:

- Professorat format pels millors especialistes en CMM.

- Modalitat online, amb classes virtuals pregrabades i vídeos d'intervencions reals, que l'alumne podrà visionar durant tot el curs.

- Èmfasi en l'aspecte "artesà diferenciador" de la CMM: el gràfic, els talls, la tinció i la interpretació histològica.

- Mòduls de posada al dia en coneixements bàsics en les disciplines involucrades: biologia, anatomia patològica i dermatologia medicoquirúrgica.

Objectius

- Proporcionar i garantir l'adquisició de coneixements i eines teòriques bàsiques de la CMM

- Ser capaços de realitzar presa de decisions oportunes i adequades per a cada cas de lesions que meriten l'aplicació de la CMM

- Actualitzar, ampliar i consolidar els coneixements mèdic-oncològics de l'òrgan de la pell, les bases dermatopatològiques del càncer cutani


- Adquirir amb seguretat els coneixements teòrics, pas a pas des del preoperatori fins a la realització de la CMM

- Obtenir les bases que permetin accedir a una formació futura de màster en l'àrea de la CMM

Requisits d'accés

Metge especialista en Dermatologia i residents d'últim any en Dermatologia

Sortides professionals

- Cirurgia dermatològica (Dermatologia quirúrgica)
- Oncologia cutània

Contacte

Elena Acerete Ceballos-Escalera

Telèfon: +34 93 290 62 68 Ext. 690

Correu electrònic: elena.acerete@quironsalud.es

Postgrau UAB

3a Edició
Places: 32
Orientació: Recerca, Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3765/4
Preu: 5500 ¤
Preu especial: 4950¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium, aplicable a matricules a partir 01.01.19

Veure el detall del preu

Modalitat: Online
Lloc: Centre Médic Teknon-Grup Quirónsalud
Dates: del 01/10/2020 al 30/09/2021
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Escola de Postgrau
Títol que s'obté:
Diplomatura en Cirurgia Microgràfica de Mohs

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.