• Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3765/5
 • 5a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 03/10/2022
 • Final: 29/09/2023
 • Places: 32
 • Orientació: Recerca, Professional
 • Preu: 5500 €
 • Preu especial 4950 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium, aplicable a matricules a partir 01.01.19
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Centre Médic Teknon-Grup Quirónsalud
Máster en Cirugía de Mohs. Versió curta
La cirurgia de Mohs és una tècnica avançada de cirurgia microscòpica altament especialitzada que requereix una formació específica exigent que actualment només uns pocs professionals dominen a tot el món.

L'enfocament multidisciplinar i la interacció amb el docent són aspectes clau perquè l'alumne adquireixi la destresa i precisió que aquesta tècnica requereix. Amb aquesta premissa hem dissenyat aquest curs.

Iniciem aquesta activitat formativa amb la confiança que aquells que estiguin disposats a assumir el repte es veuran gratificats amb resultats molt positius per als seus pacients i experimentaran la satisfacció que proporciona un autèntic treball en equip"

Dr. Joan Ramon Garcés. Director Acadèmic


La cirurgia microgràfica de Mohs (CMM) és actualment la tècnica d'extirpació de tumors cutanis primaris i recidivants amb la taxa de curació més alta en comparació amb qualsevol altra modalitat de tractament, ja sigui quirúrgica o destructiva.

La demanda d'aquesta tècnica, que assegura una destrucció de teixits no compromesos mínima i redueix la probabilitat de recidiva, és creixent entre els pacients, que es troben amb una manca real de centres i professionals que posseeixin la capacitat i logística suficients per a la implementació d'una autèntica cirurgia de Mohs.

La present Diplomatura en CMM pretén aportar a l'especialista i resident de l'últim any en dermatologia un programa formatiu exhaustiu de les bases teòriques de la Cirurgia Micrográfica de Mohs, en modalitat online. El programa multisdiciplinar ofereix els fonaments necessaris en biologia del càncer, histopatologia, clínica i dermatologia medicoquirúrgica per a una total comprensió d'aquesta tècnica.

L'alumne que la superi amb èxit obtindrà el títol de Diplomatura en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que acredita que ha adquirit la base teòrica necessària per accedir en el futur a la fase pràctica del màster.

El programa formatiu consta de dos recorregutspossibles: la Diplomatura, aquí descrita, (mòduls teòrics online) o el Màster (mòduls teòrics online, pràctiques i projecte de fi de màster), arribant a un total de 30 i 60 ECTS, respectivament, emesos per la UAB.

L'alumne que realitzi la formació completa optarà al títol de Màster en Cirurgia Microgràfica de Mohs, que l'acredita per exercir com a Expert en Cirurgia Microgràfica de Mohs.

Els aspectes més destacables d'aquest màster són:

- Professorat format pels millors especialistes en CMM.

- Modalitat online, amb classes virtuals pregrabades i vídeos d'intervencions reals, que l'alumne podrà visionar durant tot el curs.

- Èmfasi en l'aspecte "artesà diferenciador" de la CMM: el gràfic, els talls, la tinció i la interpretació histològica.

- Mòduls de posada al dia en coneixements bàsics en les disciplines involucrades: biologia, anatomia patològica i dermatologia medicoquirúrgica.

Sortides professionals

- Cirurgia dermatològica (Dermatologia quirúrgica)
- Oncologia cutània

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola de Postgrau

Contacte

Gonzalo Castillo Capponi

Vols rebre més informació?