Presentació

La cirurgia de la mà és una subespecialitat de la cirurgia ortopèdica i traumatologia. Per a la seva pràctica diària es necessiten coneixements teòrics i pràctics específics de l'extremitat superior, així com coneixements i habilitats en anatomia, vies d'accés quirúrgics, osteosíntesi, artroscòpia, cobertures cutànies i microcirurgia.

L'aprenentatge d'aquests coneixements s'adquireix amb molts anys d'estudi en altres centres i de cursos específics de artroscòpia, osteosíntesi, microcirurgia etc. Per ajudar a que l'alumne adquireixi aquests coneixements d'una manera ordenada, tant teòrica com pràctica, s'ofereix aquesta Diplomatura en cirurgia del canell i mà.

La subespecialització en cirurgia de la mà permetrà a l'alumne adquirir els coneixements bàsics i indispensables per poder exercir les tècniques habituals, i els capacita a nivell teòric per poder presentar-se al diploma europeu de Cirurgia de la mà (European board of Hand Surgery Diploma examination) de la Federació Europea de Societats de Cirurgia de la Mà (Federation of European Societies for Surgery of the Hand-FESSH).

Objectius

- Adquirir els coneixements teòrics de l'anatomia, biomecànica i vies d'abordatge quirúrgica en la cirurgia del canell i mà.
- Adquirir els coneixements teòrics en les tècniques quirúrgiques en cirurgia del canell, mà i artroscòpia.
- Adquirir coneixements sobre el tractament de fractures de canell i avantbraç (ràdio distal, metacarpians etc.) i seqüeles de les fractures, així com de la patologia ortopèdica (rizartrosi, malaltia de Dupuytren etc.).

- Adquirir coneixements a nivell de la cirurgia de la mà de tècniques de artròdesi i artroplàstia.
- Adquirir coneixements a nivell de la cirurgia de la mà de les lesions neurològiques i les paràlisi, lesió de nervis perifèrics, síndromes de compressió i plexe braquial l'adult i congènit.
- Adquirir coneixements en el tractament de les seccions agudes i cròniques dels tendons flexors, extensors i dels nervis perifèrics. Sutura microquirúrgica.
- Adquirir coneixements bàsics de cobertures cutànies en les lesions dels dits de les mans i conceptes de microcirurgia aplicades a COT.

Requisits d'accés

- Llicenciats i Graduats en Medicina.
- Ser metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia tant nacionals com estrangers.
- Metges especialistes d'altres especialitats quirúrgiques (cirurgia plàstica, etc.) amb interès especial en cirurgia de la mà i de l'extremitat superior.
- Metges interns residents o metges especialistes en formació d'últim any de residència d'especialitats quirúrgiques (R5).

Sortides professionals

Sempre i quan s'hagi fet la formació especialitzada en el sistema nacional de salut en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia o altres especialitats quirúrgiques, per als metges espanyols, o s'acrediti una especialitat quirúrgica en un altre país, l'alumne podrà obtenir amb aquesta diplomatura els coneixements teòrics i pràctics suficients que li capacitaran per poder desenvolupar la subespecialitat en cirurgia de canell i mà.

Contacte

Anna Maria Cucurella

Telèfon: 935868981

Correu electrònic: AnnaMaria.Cucurella@uab.cat

Postgrau UAB

4a Edició
Places: 9
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3779/4
Preu: 3300 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Hospital de San Pau. P Claret 167, 08025 Barcelona. Unitat Docent de San Pau UAB
Dates: del 25/01/2021 al 07/05/2021
Idioma de docència:
Castellà (60%), Anglès (40%)
Centres responsables:
Departament de Cirurgia
Centres col·laboradors:
Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Títol que s'obté:
Diplomatura de Cirurgia de Canell i Mà

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.