Presentació

La cirurgia de la mà és una subespecialitat de la cirurgia ortopèdica i traumatologia. Per a la seva pràctica diària es necessiten coneixements teòrics i pràctics específics de l'extremitat superior, així com coneixements i habilitats en anatomia, vies d'accés quirúrgics, osteosíntesi, artroscòpia, cobertures cutànies i microcirurgia.

L'aprenentatge d'aquests coneixements s'adquireix amb molts anys d'estudi en altres centres i de cursos específics de artroscòpia, osteosíntesi, microcirurgia etc. Per ajudar a que l'alumne adquireixi aquests coneixements d'una manera ordenada, tant teòrica com pràctica, s'ofereix aquesta Diplomatura en cirurgia del canell i mà.

La subespecialització en cirurgia de la mà permetrà a l'alumne adquirir els coneixements bàsics i indispensables per poder exercir les tècniques habituals, i els capacita a nivell teòric per poder presentar-se al diploma europeu de Cirurgia de la mà (European board of Hand Surgery Diploma examination) de la Federació Europea de Societats de Cirurgia de la Mà (Federation of European Societies for Surgery of the Hand-FESSH).

Objectius

- Adquirir els coneixements teòrics de la patologia més freqüent de la cirurgia d'espatlla i colze.
- Adquirir coneixements en les diverses tècniques quirúrgiques obertes en la cirurgia d'espatlla: tractament de les fractures d'espatlla, clavícula, húmer, i seqüeles de les fractures.
- Adquirir coneixements en les diverses tècniques quirúrgiques artroscòpiques en la cirurgia d'espatlla: tractament de les fractures, ruptures lligamentoses i inestabilitats.

- Adquirir les habilitats suficients en el maneig de l'artroscòpia d'espatlla i colze.

Requisits d'accés

- Llicenciats i Graduats en Medicina.
- Ser metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia tant nacionals com estrangers.
- Metges especialistes d'altres especialitats quirúrgiques (cirurgia plàstica, etc.) amb interès especial en cirurgia de la mà i de l'extremitat superior.
- Metges interns residents o metges especialistes en formació d'últim any de residència d'especialitats quirúrgiques (R5).

Sortides professionals

Sempre i quan s'hagi fet la formació especialitzada en el sistema nacional de salut en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia o altres especialitats quirúrgiques, per als metges espanyols, o s'acrediti una especialitat quirúrgica en un altre país, l'alumne podrà obtenir amb aquesta diplomatura els coneixements teòrics i pràctics suficients que li capacitaran per poder desenvolupar la subespecialitat en cirurgia d'espatlla i colze.

Contacte

Anna Maria Cucurella

Telèfon: 935868981

Correu electrònic: AnnaMaria.Cucurella@uab.cat

Postgrau UAB

4a Edició
Places: 9
Orientació: Professional
30 ECTS
Codi de l'estudi: 3781/4
Preu: 3300 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Hospital de San Pau. P Claret 167, 08025 Barcelona. Unitat Docent de San Pau UAB
Dates: del 10/05/2020 al 10/09/2020
Idioma de docència:
Castellà (60%), Anglès (40%)
Centres responsables:
Departament de Cirurgia
Centres col·laboradors:
Departament de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Títol que s'obté:
Diplomatura d'Espatlla i Colze

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.