• Curs d'especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4482/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 5 ECTS
 • Inici: 19/03/2022
 • Final: 09/04/2022
 • Places: 30
 • Orientació: Professional
 • Preu: 319 €
 • Preu especial 303 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni FUAB, Afiliats FEPOL, Afiliats IPA, ACCPOL
 • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
 • Lloc: Escola de Prevenció i Seguretat Integral. Edifi blanc, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Conduir sota l'efecte de les drogues significa conduir un vehicle quan les capacitats del conductor es troben disminuïdes pels efectes embriagadors causats pel consum recent de drogues. Això fa que sigui perillós conduir un automòbil, tal com ocorre quan es condueix després d'haver begut alcohol. Conduir drogat posa en greu risc al conductor, els passatgers i les altres persones que comparteixen la carretera. Els estudis de recerca han demostrat que la marihuana té efectes negatius en els conductors, entre ells poca velocitat de reacció, un major zigzaguegi entre carrils i falta d'atenció en la carretera. La combinació d'alcohol amb marihuana fa que la capacitat del conductor disminueixi encara més. Alguns estudis indiquen que els opioides poden causar ensopiment o somnolència i disminuir la capacitat de judici i l'habilitat per a pensar. Altres estudis van revelar que conduir sota l'efecte d'opioides pot duplicar les probabilitats de sofrir un accident.

Així mateix, a diferència de sinistres de poca o mitja entitat, com la famosa fuetada cervical, la reclamació d'indemnització per lesions greus en accident de trànsit no se circumscriu a lesions temporals (en concret perjudici personal bàsic i particular moderat), seqüeles, despeses i descomptes en nòmina o lucre cessant per pèrdua d'activitat professional, sinó que participa de diversos conceptes indemnitzatoris addicionals. El nou barem de trànsit és especialment complex quan es refereix a víctimes importants, i és fàcil que fins a advocats amb certa experiència es despistin i no incloguin en la reclamació tots els conceptes indemnitzables.

A més l'actuació del mediador també té una important càrrega emocional. És quan les parts coincideixen quan s'obren les emocions entre elles. És quan tot serà palpable i visible. Es veurà el seu grau d'afectació, de dolor i de dany. Les parts són les protagonistes. La restauració del dany emocional passa moltes vegades per aquestfet, per saber a qui es té davant, per a saber què va passar aquest dia. Tot això ajuda a desenquistar processos. De fet, en moltes ocasions, les parts no volen únicament un rescabalament econòmic sinó obtenir unes respostes que només seran donades per l'altra part. És llavors quan realment es produeix la restauració emocional que beneficia a totes dues parts.

Continguts

- Tipus de drogues
- Enmascarament
- Influència de les drogues
- Biomecànica dels accidents
- Valoració del dany corporal
- Valoració de l'accidentat
- Medicina forense
- El trauma i l'estrès: Causalitat i conseqüències.
- Autoconeixement i la intel.ligència emocional
- Autoprotecció emocional i prevenció en situacions traumàtiques.
- Tècniques d'afrontament i hàbits saludables.
- Marc normatiu
- Els conflictes.
- Mètodes de resolució de conflictes
- Models alternatius de resolució de conflictes.
- Especialitat de mediació en accidents de trànsit

Itineraris

Aquest curs pertany al Diploma de Postgrau en Investigació, Gestió dels Accidents de Trànsit i Seguretat Viària (4419/2)

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola de Prevenció i Seguretat Integral

Contacte

Salvador Rodriguez Fernandez

Telèfon: 935929712

Web del programa

https://www.uab.cat/web/estudiar/masters-i-postgraus-propis/oferta-de-masters-propis/tots-els- masters-i-postgraus-1345721301743.html

Vols rebre més informació?