Curs en Producció Multimèdia i Desenvolupament de Projectes amb Programari Lliure

Presentació

El programari lliure ha experimentat un gran avanç des dels seus orígens a mitjans dels anys 80. Avui dia està present en molts més llocs dels que habitualment es pensa, i aporta una sèrie d'avantatges com allargar la vida útil dels ordinadors, la seva gratuïtat, la preservació de la privacitat o la promoció de la llibertat i autonomia dels seus usuaris.
Hi ha una sèrie de prejudicis sobre el programari lliure, probablement el més estès és que és per a experts informàtics. D'altra banda també es pensa que pel fet de ser gratuït no és tan bo com el programari propietari o que no hi ha programes per a tasques especialitzades com la producció audiovisual o el disseny gràfic. Res més lluny de la realitat, en l'actualitat es pot abastar pràcticament qualsevol tipus de projecte multimèdia utilitzant únicament aquest tipus de programari. Generalment es pensa que la seva corba d'aprenentatge és molt pronunciada, però seria més apropiat considerar que es tracta d'una corba més prolongada, ja que implica el desenvolupament d'habilitats sobre la gestió del sistema operatiu, l'adaptació de fluxos de treball en funció de les necessitats específiques de cada projecte.

Aquest curs es planteja amb la intenció de facilitar l'adquisició d'habilitats per a la producció multimèdia des de la filosofia del programari lliure. Es tracta per tant d'una introducció per donar a conèixer els recursos disponibles per a la creació, de les comunitats sobre les quals se sostenen i es comparteixen coneixements especialitzats en aquesta àrea, i al mateix temps desenvolupar habilitats per a la realització de projectes multimèdia en vídeo, àudio i fotografia digital.

El curs està dirigit a estudiants, professionals i docents que vulguin aproximar-se a l'ús del programari lliure per a la producció audiovisual i multimèdia. El plantejament és eminentment pràctic i es desenvoluparà a partir d'exercicis per «aprendre fent», de manera que també es dirigeix ​​aqualsevol persona que vulgui introduir-se en el desenvolupament d'aquest tipus de projectes.

Continguts

El curs es divideix en 6 sessions en què es replicarà cadascuna de les fases del procés de creació de continguts, des de la fase de desenvolupament d'idees i preproducció fins a la postproducció i difusió.

Objectius

- Desenvolupar habilitats per a la producció i desenvolupament de projectes multimèdia amb eines de programari lliure.
- Conèixer alternatives no comercials per a la producció audiovisual professional i amateur.
- Dissenyar i adaptar els fluxos de treball a necessitats i requeriments específics.

Requisits d'accés

No hi ha requisits específics. Aquest curs està dirigit a estudiants i professionals de la comunicació i el periodisme, però també a qualsevol persona que treballi amb vídeo, àudio o gràfic i vulgui explorar i treure partit a les diverses eines alternatives que existeixen en l'actualitat. També es prestarà especial atenció a aquells professors i educadors que volen explorar aquestes alternatives per utilitzar-les en les seves classes i centres educatius.
No són necessaris coneixements previs sobre programari lliure per realitzar el curs. Encara que si és recomanable comptar amb nocions bàsiques de producció audiovisual.
També està orientat a educadors que vulguin incorporar l'ús d'aquest tipus d'eines en els seus plans d'estudi.

Sortides professionals

- Producció i difusió de continguts audiovisuals
- Docència
- Comunicació
- Periodisme

Contacte

Simón Vialás Fernández

Telèfon: 93 5814057

Web: http://incom.uab.cat/content_m.asp?id_contents=45&menu=42

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
2 ECTS
Codi de l'estudi: 3737/1
Preu: 350 ¤
Preu especial: 250¤
Col·lectiu d'aplicació: Comunitat universitària i membres Associació Amics de la UAB

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Hangar. Emilia Coranty, 16 08018 - Barcelona
Dates: del 04/10/2018 al 15/11/2018
Idioma de docència:
Castellà (80%), Anglès (20%)
Centres responsables:
Institut de la Comunicació
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament en Producció Multimèdia i Desenvolupament de Projectes amb Programari Lliure

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.