Curs en Pilots i Operadors de Drons en Seguretat i Emergències

Presentació

Les aeronaus dirigides per control remot, conegudes per l'acrònim anglès UAS o RPAS estan desenvolupant noves vies de desenvolupament empresarial i nous perfils professionals. Aquestes aeronaus no tripulades tenen un gran diversitat de mida, característiques i formes adequades a la funció per la que son programades.

Poden accedir a zones de difícil accés, recollir dades, aportar diferents punts de vista, sense risc per a les persones. Els àmbits d'actuació que estan creant un gran potencial son; Agricultura, Cartografia, Topografia, Medi ambient, Manteniment, Seguretat, Inspeccions Industrials, Protecció civil, Filmacions i Fotografia entre altres.

Les estimacions de facturació del sector augmenten entorn del 15% anual. Segons un estudi de Clarrity From Above (PwC), la industria del dron generarà un negoci de 127.000 milions de dòlars anuals. Aquests aparells seran utilitzats en sectors com les infraestructures (45.200 $), la agricultura (32.400 $), la seguretat (13.000 $) l'entreteniment i mitjans (8.800 $), les telecomunicacions (6.300 $), la mineria (4.400 $), el transport (10.000 $) etc.


Els avantatges que aporten els drons, en termes d'eficiència i costos, deixen completament obsolets els sistemes tradicionals.

És complicat fer una estimació del número d'unitats de drons que s'han venut en el mon en els últims quatre anys, però si agafem com a referencia el cas de DJI, fabricant asiàtic responsable del 70% de les vendes globals de drons, podem veure que ha passat de 131 milions en 2013 a tenir una valoració de 10 billons de dòlars en l'actualitat.

Perquè el desenvolupament sigui exitos, és imprescindible dotar d'una formació especifica i d'alt nivell, per a cobrir la demanda de professionals que es generarà en aquest ecosistema d'empreses. Un personal qualificat marcarà la diferencia entre l'èxit o el fracàs d'un projecte d'aquestes característiques. En EEUU, hi ha un gran sortit d'estudis universitaris sobre drons,en canvi en Europa, encara hi ha poques universitats que comptin amb mitjans materials i humans per impartir aquest tipus de formació, però en els últims mesos han començat a sorgir les primeres titulacions universitàries necessàries per a cobrir un mercat de professionals qualificats.

La Comissió Europea, estima que és un dels sectors que més creixerà i preveu generar més de 100.000 lloc de treball en els pròxims anys, i estableix un impacte econòmic de més de 10 milions de euros anuals.
Actualment es calcula que hi ha uns 1.461 empreses, com operadors autoritzats per AESA, l'organisme regulador en Espanya, envers les 50 empreses inscrites en l'any 2014, indicador clar de que el sector està en creixement sense precedents.

A nivell català existeix un clúster de recerca d'aplicacions: Catalònia Smart Drones és la comunitat catalana de les solucions, formada per empreses, centres tecnològics, universitats i altres agents. Amb un total de 72 empreses adherides, a més d'altres organitzacions empresarials i universitàries.


(* La Universitat Autònoma de Barcelona no es fa responsable dels continguts de pàgines web o enllaços externs amb informació que no sigui coincident amb els continguts de la memòria acadèmica aprovada pels òrgans competents de la universitat)

Continguts

- Reglamentació.
- Coneixement genèric de l'aeronau.
- Rendiment de l'aeronau.
- Meteorologia.
- Navegació i interpretació de mapes.
- Comunicacions.
- Procediments operacionals.
- Factors humans.
- Especialitat tècnica de l'aeronau.
- Seguretat i prevenció en emergències.

Objectius

Proporcionar coneixements essencials per ser acreditat com pilot i operador de drons autoritzat per la Agencia Española de Seguridad Aérea (AESA).
Identificar els riscos en els sectors de les Emergències i la Seguretat Pública i Provada, aplicar solucions amb la tecnologia de drons.

Sortides professionals

- Especialització del professional de la Seguretat Pública i Privada i personal de les Emergències
- Certificació de Pilot de drones per AESA

Contacte

Joan Pérez Arteaga

Telèfon: 935929710

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/web/estudiar/cursos-d-especialitzacio/oferta-de-cursos/cursos-d-especialitzacio-1345721302046.html

Curs d'especialització UAB

4a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
5 ECTS
Codi de l'estudi: 3786/4
Preu: 1680 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Escola de Prevenció i Seguretat Integral. Edifici Blanc, Campus UAB, Bellaterra (Cerdanyola del Vallés)
Dates: del 01/03/2019 al 18/05/2019
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs Pilots i Operadors de Drons en Seguretat i Emergències

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.