Curs en Noves Tendències en Gastronomia

Presentació

El curs d'especialització de noves tendències en gastronomia neix amb l'objectiu d'analitzar el sector enogastronòmic des de d'una vessant i amb un enfoc professional, donant eines i recursos per a la comprensió de les lògiques de funcionament de la indústria de l'hostaleria i la restauració.

Un dels punts forts del programa és la possibilitat de desenvolupar i posar en pràctica els coneixements adquirits en el terreny, a les instal·lacions de Cocina Hermanos Torres, el restaurant dels xefs Sergio i Javier Torres, dos dels referents gastronòmics del país.

Aquest programa pretén donar resposta a:

- El creixement de l'interès de la societat en el seu conjunt pel coneixement i l'adquisició de nous hàbits alimentaris, saludables i sostenibles.


- L'increment en la demanda de professionals dotats amb una base sòlida de coneixements multidisciplinars en aspectes relacionats amb la gastronomia.

- Solidificar l'aposta del Gabinet de Comunicació i Educació, de l'Escola de Postgrau i de la Universitat Autònoma de Barcelona per la docència en aspectes relacionats amb la gastronomia i l'enologia.

Per fer-ho comptem amb la possibilitat de tirar endavant una aliança de transferència de coneixements amb els xefs Sergio i Javier Torres a través del seu nou restaurant, Cocina Hermanos Torres.

Continguts

- Introducció a la cuina: comunicació, cultura i tecnologia.
- El rebost natural i la base: verdures, fruites i els fons.
- Del mar al plat, aliments vius i el regust final: peixos, mariscs, carns, aus i pastisseria.
- Gestió d'equips i tècniques comunicatives.

Objectius

- Analitzar els fonaments de la gestió cultural i del patrimoni vinculats a la comunicació gastronòmica.
- Explorar les tendències a nivell d'hostaleria i restauració.
- Formar a professionals emprenedors, capaços de tirar endavant negocis del sector enogastronòmic.
- Dotar a l'alumnat d'una àmplia capacitat per entendre els aspectes formals generals del funcionament diari d'un restaurant.

Requisits d'accés

Pel seu caràcter, aquest programa està obert a estudiants procedents de tota mena d'especialitzacions. Es prioritzarà, però, a aquells que tinguin estudis relacionats amb la gastronomia.

Sortides professionals

Entre d'altres, els estudiants que finalitzin el curs d'especialització seran capaços d'ocupar qualsevol mena de rol en la cadena de gestió i treball d'un restaurant i, especialment, d'aquells relacionats directament amb la cuina.

Contacte

Diana Sanjinés

Telèfon: 935811689

Curs d'especialització UAB

3a Edició
Places: 40
Orientació: Professional
12 ECTS
Codi de l'estudi: 3888/3
Modalitat: Presencial
Lloc: Restaurant Cocina Hermanos Torres
Dates: del 01/11/2019 al 30/04/2020
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Escola de Postgrau
Centres col·laboradors:
Cocina Hermanos Torres
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs Noves Tendències en Gastronomia

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.