Curs en Neurorehabilitació i Activitat Física

Presentació

(* La Universitat Autònoma de Barcelona no es fa responsable dels continguts de pàgines web o enllaços externs amb informació que no sigui coincident amb els continguts de la memòria acadèmica aprovada pels òrgans competents de la universitat).

La neurorehabilitació és un procés clínic complex, altament especialitzat dirigit a restituir, minimitzar i/o compensar les alteracions funcionals de la persona afectada per una discapacitat a conseqüència d'una lesió del sistema nerviós.
Quan apareix una discapacitat, com la produïda per una lesió medul.lar o un dany cerebral adquirit, les capacitats i l'estil de vida de la persona i el seu entorn afectiu es veuen alterats. Com a resposta a aquesta situació sobrevinguda cal un aprenentatge, tant en la dimensió física com en la psíquica i social, que afectarà tant a la pròpia persona com al seu entorn familiar.

És en aquest context on la neurorehabilitació adquireix un paper fonamental per aconseguir el major grau d'autonomia possible, la recuperació de l'autoestima i una inclusió social activa, normalitzadora i satisfactòria.

Continguts

El model Bio-psico-social
L'activitat física i l'esport com a eina de rehabilitació
L'esport com a via de socialització i manteniment de la salut

Objectius

Aquest curs proporcionará les eines per comprendre el procés multidisciplinari (model bio-psico-social) de la Neurorehabilitació, així com els procediments utilitzats per l'abordatge i l'adaptació personal, familiar i social a la discapacitat en un model interdisciplinari. També, conèixer els orígens i l'evolució de l'esport com a base de l'activitat física adaptada actual i capacitar l'alumnat per dur a terme programes d'activitat física i esportiva amb persones amb limitacions funcionals en diferents fases de la seva patologia.

Requisits d'accés

Ser un professional de l'àmbit sanitari o social, educatiu, de l'esport o de les bioenginyeries, interessat en la Neurorehabilitació: metges / metgesses, infermers / infermeres, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs / psicòlogues, neuropsicòlegs / neuropsicòlogues, treballadors / treballadores socials, logopedes, CAFE, MEF, Bioenginyeria.

Contacte

Mercè Solans Martínez

Telèfon: 934977700 ext 2350

Correu electrònic: docencia@guttmann.com

Web: HTTPS://WWW.GUTTMANN.COM/CA/INSTITUT-UNIVERSITARI-NEUROREHABILITACIO

Curs d'especialització UAB

2a Edició
Places: 10
Orientació: Professional
6 ECTS
Codi de l'estudi: 4151/2
Modalitat: Presencial
Lloc: Institut Guttmann. Hospital de Neurorehabilitació (Badalona)
Dates: del 28/09/2020 al 25/10/2020
Idioma de docència:
Català (50%), Castellà (40%), Anglès (10%)
Centres responsables:
Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Neurorehabilitació i Activitat Física

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.