Curs en Introducció a l'Acupuntura Veterinària

Presentació

Aquest nou curs d'Introducció a l'Acupuntura Veterinària està enfocat majoritàriament a la clínica de petits animals i és la continuació d’un curs inicial que s’ha fet 10 vegades i que ha canviat de format.
Es tracta d'un Curs semi-presencial dividit en dues parts:
- A la primera part virtual s'exposen els conceptes teòrics de la Medicina Tradicional Xinesa aplicats a Veterinària. Aquesta part es divideix en 12 assignatures cadascuna, amb un vídeo, un PowerPoint i uns apunts per a cada mòdul.
- La segona part consta de dos assignatures de 40 hores lectives. En la primera es desenvolupen les aplicacions pràctiques de l'Acupuntura a la clínica mitjançant lliçons magistrals a l'aula i de pràctiques amb animals per localització de punts i tècniques de tractament. A la segona es plantegen casos pràctics reals de la clínica, cal fer el diagnòstic i tractament. Es treballa en grups de 5 alumnes i al final es posen en comú tots els casos.

Continguts

Teories clàssiques de la Medicina Tradicional Xinesa
Mètodes de diagnòstic
Principis de tractament i prevenció
Diagnòstic i tractament integratiu de patologies de l’aparell locomotor, neurològiques, digestives, dermatològiques, cardio-respiratòries, gènito-urinàries, oftalmològiques,...
Tractaments preventius en desequilibris del creixement i patologies senils.
Tractaments per millorar la qualitat de vida d’animals amb malalties cròniques i patologies del dolor.

Objectius

- Amb els dos primers Mòduls l'alumne coneixerà les Teories Clàssiques en les que es fonamenta la Medicina Tradicional Xinesa i les adaptarà als coneixements actuals en Medicina Veterinària.
- Distingirà els diferents tipus de diagnòstic segons la MTX a partir de les característiques de cada pacient, coneixerà els principis i les tècniques de tractament descrivint les necessitats específiques i les característiques dels pacients i les seves patologies.

- Un cop assolides les bases amb els dos primers mòduls teòrics, aprendrà a donar-li utilitat pràctica amb l'abordatge de patologies dels diferents aparells i òrgans de la Medicina Veterinària Occidental.
- Aprendrà a introduir l'Acupuntura i la MTX a la clínica diària, integrant els nous coneixements amb l'experiència clínica anterior.
- Serà capaç de diagnosticar i tractar els casos clínics més freqüents a la clínica diària segons els mètodes de la MTX i la Medicina Occidental i establir una integració d'ambdues als pacients.
- Introduirà els coneixements adquirits a la pràctica clínica basant-se en els coneixements adquirits amb els casos pràctics vistos al Curs.

Requisits d'accés

- Llicenciatura/ Grau de Veterinària

Sortides professionals

Especialitat en Acupuntura, per augmentar les possibilitats de tractament de diferents patologies veterinàries

Contacte

Francesc Minguell Martín

Telèfon: 618550598

Correu electrònic: fminguell@mindivia.es

Curs d'especialització UAB

11a Edició
Places: 20
Orientació: Professional
10 ECTS
Codi de l'estudi: 1821/11
Preu: 1600 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Semipresencial
Lloc: Facultat de Veterinària UAB, , Travessera dels Turons, s/n
Dates: del 25/02/2019 al 12/04/2019
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Departament de Medicina i Cirurgia Animal
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Introducció a l'Acupuntura Veterinària

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.