Curs en Internet of Things (I oT) i Big Data a la Indústria 4.0: Generació de Valor a Partir de les Dades

Presentació

Les tecnologies digitals de tractament de la informació i les comunicacions s'han mostrat revolucionaries en molts àmbits de l'activitat humana. En l'àmbit industrial es parla de la 4a revolució.Les tecnologies digitals de tractament de la informació i les comunicacions s'han mostrat revolucionaries en molts àmbits de l'activitat humana. En l'àmbit industrial es parla de la 4a revolució a on s'incorporen aquestes tecnologies a la planificació i producció industrial posant el focus en tota la cadena de producció des de les necessitats i requeriments dels clients/usuaris, el subministrament, la producció eficient i sostenible, la distribució o l'atenció al client. L'eina per fer tot això són les dades, que són l'element mes important que es recull, per tal de extraure informació útil que ajudi a la presa de decisions. En aquest curs s'introdueixen els conceptes i eines necessàries per implementar tant tecnologies de sensorització i comunicacions (IoT) per recollir dades de manera continuada, com tecnologies d'analítica amb mineria de dades (Big Data) per tractar-les i crear quadres de comandament que ajudin a innovar dintre de l'empresa o institució.

Objectius

Capacitar professionals per dur a terme la transformació digital a nivell industrial per a que entengui com s'ha d'enfocar correctament el paradigma Indústria 4.0.

Proporcionar a l'estudiant els conceptes fonamentals que conformen la quarta generació industrial: la connectivitat i l'anàlisi de dades per a la millora dels processos de producció abordant tota la cadena de valor de les dades industrials, des de la presa de dades en maquinària fins a la seva anàlisi final en Cloud.


Introduir la relació de la planta industrial amb altres àmbits de l'empresa, com són màrqueting digital, disseny i fabricació a mida, integració amb proveïdors i distribuïdors, logística de la cadena de producció intra i extra factoria.

Introduir la planificació estratègica i visió global de la producció integrada i el seu rol en l'activitat general de l'empresa.

Requisits d'accés

Preferenment, persones ocupades amb titulació univesitària
En cas de no complir els requisits, s'establirà una prova d'accés.

Sortides professionals

Científics de dades industrials, Coordinador de robots col.laboratius, Tècnic web, Tècnic xarxes informàtiques , Tècnic enginyeria telecomunicacions , Dissenyador bases de dades , Analista xarxes informàtiques , Enginyer , Analista, programador i dissenyador pàgines web , Especialista bases de dades i xarxes informàtiques, Administrador sistemes i xarxes informàtiques

Contacte

Elisabet Pulido Vico

Telèfon: 935813430

Correu electrònic: Elisabeth.Pulido@uab.cat

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
15 ECTS
Codi de l'estudi: 4272/1
Modalitat: Semipresencial
Lloc: UAB (Escola d’Enginyeria)
Dates: del 11/02/2020 al 15/07/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola de Postgrau
Centres col·laboradors:
Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat
Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Ministerio de Empleo i Seguridad Social
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Internet of Things (I o T) i Big Data a la Indústria 4.0: Generació de Valor a Partir de les Dades

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.