Curs en Gestió de Crisi en Situacions d'Alt Risc en Seguretat

Presentació

Davant les actuacions de Seguretat per part dels professionals de la Seguretat Pública i Privada, és necessària una formació avançada per afrontar els temes relacionats amb l'estrès professional, gestionar la salut físiques i mentals dels funcionaris i treballadors de la seguretat o qualsevol persona que hagi d'exercir el rol de l'autoritat i comprendre els elements jurídics que condicionen qualsevol ús de la força.

Els estudis d'aquesta naturalesa són una part fonamental de la formació policial i de la de seguretat. És obligació de les Administracions Públiques oferir als funcionaris policials estratègies per a la prevenció dels riscos laborals i psico socials, en una tasca complexa com és la seva, davant situacions que desborden clarament al propi policia.

Sobre la base de l'anterior, es justifica la necessitat del curs professionalitzador que es presenta. El propòsit del programa d'aquesta activitat formativa és formar a aquests treballadors de la seguretat perquè sàpiguen gestionar les situacions límits dins de la seva activitat professional.

Els alumnes d'aquest curs, aprendran a donar sortida a aquestes situacions límits, objectivitzant i racionalitzant l'ús de la força.
El programa presenta les bases d'actuació davant situacions crítiques que es puguin presentar en el seu lloc de treball. La formació dels alumnes està orientada per tant, a dotar-los de les eines necessàries per al desenvolupament de la seva capacitat d'actuació i gestió personal en aquest tipus d'actuacions. per realitzar un bon servei públic.

La sensibilitat ciutadana respecte a les funcions i recursos de la Seguretat Pública i Privada per tal de garantir l’exercici dels drets individuals i col·lectius, ha obert un debat que està molt viu actualment, i això crea situacions d’estrès en l’actuació dels professionals de la seguretat, en les tasques de manteniment de la pau, l’ordre i la defensa dels drets dels ciutadans, que en l’actualitat es veuenamenaçats per l’increment de la delinqüència a tota Europa, des de el delinqüent comú, passant pel crim organitzat i arribant al terrorismes que suposen amenaces per a la nostra societat.
En el moment en el que els professionals de la Seguretat Pública i Privada han de fer ús de la força per a gestionar una situació, fent us de manera intel·ligent , proporcional i legal dels instruments dels que la societat els ha dotat per a la reconducció d’una situació de crisi, es troba amb un buit formatiu que vol cobrir-se amb aquesta formació.

Actualment a Espanya , així com en els diferents Països de la Unió Europea, existeix un buit sobre l’ús, maneig i Seguretat de les eines i protocols professionals de la Seguretat Pública i Privada.
Al Ministeri de l’Interior consten 1.494 empreses inscrites al “registro de empresas de seguridad privada” amb 2.051 activitats autoritzades. Aquestes empreses requereixen els directius de seguretat als que es forma en aquest postgrau.

El nombre de treballadors del sector en aquestes 1.494 empreses es de 89.750 ( 5é país europeu), per darrera de UK (225.000) Alemanya (168.000) França (131.542) i Romania (96.500).

A Espanya el nombre de persones habilitades en Seguretat Privada es de 300.000 persones amb una alta rotació en el sector. D’aquestes persones: 13.000 director de seguretat i caps de seguretat, 2.750 detectius i la resta vigilants, amb diferents especialitats.

Pel que fa a les Organitzacions de Seguretat Pública, l’any 2010 estaven censats a Espanya : 79.401 Guàrdies Civils, 64.045 Policies Nacionals, 85.500 Policies Locals, 15.882 Mossos d’Esquadra, 7.650 Ertzainza i 99 Policies Forals Navarresos.

Aquesta formació pretén dotar d’eines personals, coneixements i habilitats que els permetin realitzar amb garanties i seguretat la seva activitat professional, controlant les situacions de crisis personals, atenent a les principals amenaces i riscos enfrontats, adquiri

Continguts

- EL TRAUMA I L'ESTRÈS Causalitat i conseqüències:
- AUTOCONEIXEMENT / INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL: Autoprotecció emocional i Prevenció en situacions traumàtiques
- TÈCNIQUES DE AFRONTAMENT i HÀBITS SALUDABLES
- EINES JURIDIQUES

Objectius

Proporcionar coneixements essencials de com controlar les situacions de crisis personals, atenent a les principals amenaces i riscos enfrontats, adquirint la formació suficient per donar resposta a les agressions i a la vinculació emotiva de les actuacions policials, al mateix temps que s’aprèn a gestionar l’estrès i la salut física dels professionals d’aquestes actuacions.

Requisits d'accés

- Membres i components de la diferents Cossos de Seguretat Públics.
- Directors de seguretat
- Vigilants
- Professors que hagin d'exercir el rol de l'autoritat
- Polítics i càrrecs de les diferents administracions públiques civils
- Estudiants de psicologia que vulguin especialitzar-se en temes de violència

Sortides professionals

Especialització del professional de la Seguretat Pública i Privada

Contacte

Olga Celada

Telèfon: 935817177

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/web/escola-de-prevencio-i-seguretat-integral-1345721289258.html

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 30
Orientació: Professional
2 ECTS
Codi de l'estudi: 3849/1
Modalitat: Presencial
Lloc: Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 02/02/2019 al 03/03/2019
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs en Gestió de Crisi en Situacions d'Alt Risc en Seguretat

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.