• Curs d'especialització UAB
  • Codi de l'estudi: 4442/1
  • 1a edició
  • Modalitat: Online
  • Crèdits: 15 ECTS
  • Inici: 11/02/2022
  • Final: 23/07/2022
  • Places: 30
  • Orientació: Professional
  • Preu: 1800 €
  • Preu especial 1620 €
    Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium +
  • Idioma de docència: Castellà (80%), Anglès (10%), Català (10%)
  • Lloc: Online
El mòdul de Seminaris de recerca investiga i construeix les bases per concebre i organitzar exposicions. Es treballa la conceptualització i el desenvolupament del projecte expositiu, les metodologies de recerca i creació d’estructures narratives; s’analitzen els aspectes relacionats amb l’espai expositiu i la seva dinàmica interactiva amb el públic, així com altres formats per a l’organització d’activitats paral·leles i de programes educatius.
Està constituït per les seccions:
1. Bases del comissariat i pràctica narrativa
2. L'espai expositiu com a element d'interacció
3. Elements per a la mediació

El mòdul de Converses tracta les diferents professions vinculades a la pràctica curatorial i de disseny d’exposicions des de dins. Hi participen comissaris, conservadors, documentalistes, dissenyadors, gestors culturals, mediadors o altres especialistes al voltant de temes vinculats a la professió com ara: la ideació i la creació artística, la recerca, el disseny d’espais, la comunicació i l’educació i la gestió i producció.
Aquest mòdul s’estructura a partir de sessions de diàleg i debat amb especialistes convidats, i posteriors sessions de taller en les que es treballen els conceptes tractats amb els convidats. Les persones participants en cada edició varien en funció de les línies de treball plantejades. Aquestes línies de treball es configuren a partir de les col·laboracions institucionals.
• Sessió 1: Ideació i creació artística. El tema de debat es planteja en relació a l’origen d’un projecte d’exposició, evidenciant les diferents possibilitats.
• Sessió 2: Recerca i visualització. El tema de debat es planteja en relació a la investigació, referents i estratègies conceptuals que precedeixen, acompanyen i donen forma a tot projecte d’exposició.
• Sessió 3: Gestió i coordinació. El tema de debat es planteja en relació a les tasques de
gestió i coordinació que es generen durant el procés d’un projecte d’exposició.
• Sessió4: Espai. El tema de debat es planteja en relació a la intervenció a l’espai expositiu des de totes les perspectives, tan tècniques com conceptuals.
• Sessió 5: Comunicació i educació. El tema de debat es planteja en relació a la difusió i
transferència del projecte expositiu i les activitats perifèriques que se’n poden derivar.
• Sessió 6: Producció. El tema a debatre es planteja en relació a la realització de l’exposició.
Les sessions de taller posteriors a les converses estan vinculades a les mateixes
temàtiques i es desenvoluparan amb dinàmiques de grup.

Continguts

SEMINARIS DE RECERCA
Bases de la curadoria i pràctica narrativa
L'espai expositiu com a element d'interacció
Elements per a la mediació

CONVERSES (Talks)
Ideació i creació artística
Recerca i visualització
Gestió i coordinació
Espai
Comunicació i educació
Producció

Itineraris

Pertany a la diplomatura d'Exposicions. Curadoria, Pràctiques Creatives i Espais Temporals 4323/2

Sortides professionals

Perfil estudiant
El curs va dirigit a les persones amb formació universitària o experiència professional en àmbits creatius i culturals com ara el disseny, l'arquitectura, les belles arts, la història de l'art, les humanitats, l'antropologia, la sociologia, la comunicació i els mitjans o la gestió cultural. Tant mateix, totes aquelles persones que desitgin complementar els seus coneixements o experiència en la concepció d'espais, la creació de continguts o el disseny d'experiències i exposicions.
Sortides professionals
El curs permet als seus participants assolir l'excel.lència professional en l'àmbit curatorial, i els habilita per treballar en entorns transdisciplinaris, desplegant propostes artístiques, socials i culturals, per institucions de diferents naturalesa i amb els agents i professionals que hi col.laboren.
Els estudiants podran treballar i col.laborar en museus, centres d'art, galeries comercials, revistes especialitzades, espais alternatius, organitzacions sense ànim de lucre. També poden desplegar la seva activitat professional com a directius d'estudis d'art i disseny, programadors d'educació artística, organitzadors d'esdeveniments i activitats públiques en centres culturals, o totes aquelles activitats que es puguin autogenerar en l'àmbit de la creació i la innovació cultural.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Contacte

Berta Fort

Telèfon: 932030923

Informació addicional

http://www.eina.edu/postgraus

Més informació

Vols rebre més informació?