Presentació

L'enoturisme és una modalitat de turisme cultural al voltant de la cultura de la vinya i el vi. En els últims anys, el sector enoturístic ha viscut un fort impuls a Catalunya i a la resta d'Espanya, convertint-se en un nou jaciment d'ocupació i en una gran oportunitat de negoci, com ja ho és en moltes regions vitivinícoles de tot el món. D'aquest sector emergent es beneficien cellers, restaurants, allotjaments, enoteques, equipaments culturals, empreses de serveis enoturístics, agències de viatges i zones rurals completes, entre altres.

Pocs sectors econòmics són tan transversals, arrelats en el sector primari amb l'agricultura, importants indústries complementàries en el sector secundari (embotellat, fabricació de taps, etiquetatge...), i un gran potencial de creixement en el sector terciari amb els serveis enoturístics.


L'enoturisme és una de les grans estratègies per a descongestionar el turisme, desestacionalitzar-lo, millorar l'equilibri territorial i apostar per un turisme més sostenible i de major qualitat.


Informació complementària

- Curs 100% online i en castellà.
- Formació bonificable a la Fundació Tripartita (FUNDAE).
- Places limitades.

Continguts

- M1. Coneixements vitivinícoles i ecològics:
Diferents zones productores, característiques i factors claus. Actualitat i realitat del sector vitivinícola. Evolució i innovació en el sector vitivinícola.

- M2. Desenvolupament d'un pla estratègic:
Identificació i classificació de recursos. Anàlisi de competitivitat. Relació entre els diferents actors implicats. Comunicació i comercialització.

- M3. Gestió i comunicació d'una agència de viatges especialitzada en enoturisme:
Eines de comunicació física i virtual. Gestió dels canals de venda, el channel manager. Màrqueting online, social media i reputació online com a estratègia conjunta. Estudi de casos i exercicis pràctics.

- M4. Informes, estadístiques i eines:
Tècniques de segmentació de mercat.


Metodologia

El curs està dividit en mòduls, que proporcionen diferents eines didàctiques com:

- càpsules de professors,
- fòrums de debats, anàlisi i consultes a diari,
- conferències en directe amb el professsor i que podràs veure posteriorment gravades,
- material d'estudi i suport, per poder visualitzar-lo i treballar mitjançant apps al teu telèfon mòbil i des d'on et trobis.

Objectius

- Facilitar els coneixements vitivinícoles necessaris per a desenvolupar-se en el sector.
- Exercir tasques de comunicació i màrqueting d'un departament enoturístic.
- Desenvolupar la gestió i comercialització d'una agència de viatge especialitzada en la innovació
dins d'aquest sector.
- Crear activitats enoturísticas vinculades al territori.

Pràctiques

El curs inclou la possibilitat de pràctiques no curriculars en empreses, entitats i institucions / organismes relacionats amb l'enoturisme. La coordinació del curs oferirà als alumnes diferents propostes de projectes o col·laboracions amb les empreses o institucions amb les quals es realitzaran les pràctiques, amb qui ja es disposa d'un conveni de col·laboració (Guia de Vins de Catalunya) o s'establirà en el cas que no es disposi.

Requisits d'accés

Alumnes de Grau en Direcció Hotelera.
Alumnes de Grau en Turisme.
Alumnes de CGS en Direcció de Serveis de Restauració.
Alumnes de CGS en Comerç.
Professionals de l'àmbit de la restauració i/o professionals del sector vinculats a l'àmbit de la gestió en Aliments i Begudes.
Professionals del sector comercial especialitzats en Vi i altres begudes.

Sortides professionals

- Guia Turístic en cellers.
- Departaments i agència de viatges especialitzades.
- Creació d'una agència de viatges enoturística.
- Comercial de vendes de cellers i empreses distribuïdores de vins i destil.lats.
- Departaments de comunicació de cellers i empreses del sector.
- Equips de treball d'hotels enoturistics.

Contacte

Laura Lizbeth Martinez Almuina

Telèfon: 935929710

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/web/estudiar/cursos-d-especialitzacio/oferta-de-cursos/cursos-d-especialitzacio-1345713838899.html

Curs d'especialització UAB

4a Edició
Places: 35
Orientació: Professional
10 crèdits
Codi de l'estudi: 3806/4
Preu: 900 ¤
Preu especial: 780¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes i exalumnes EUTDH

Veure el detall del preu

Modalitat: Online
Lloc: Online
Dates: del 21/10/2019 al 21/12/2019
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Enologia y Enoturismo

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.