Curs en Enologia i Enoturisme

Forma professionals especialitzats en el sector de l'enoturisme que operen transversalment amb els diversos agents econòmics i socials vinculats amb la cultura de la vinya i el vi

  • Curs d'especialització UAB
  • Codi de l'estudi: 3806/7
  • 7a edició
  • Modalitat: Online
  • Crèdits: 10.0 crèdits
  • Inici: 18/10/2021
  • Final: 18/12/2021
  • Places: 35
  • Orientació: Professional
  • Preu: 950 €
  • Preu especial 900 €
    Col·lectiu d'aplicació: Alumnes i exalumnes de l'EUTDH
  • Idioma de docència: Castellà
  • Lloc: Online

L'enoturisme és una modalitat de turisme cultural entorn de la cultura de la vinya i el vi. En els últims anys, el sector enoturístic ha viscut un fort impuls a Catalunya i en la resta d'Espanya, convertint-se en un nou jaciment d'ocupació i en una gran oportunitat de negoci, com ja ho és en moltes regions vitivinícoles de tot el món.

D'aquest sector emergent es beneficien cellers, restaurants, allotjaments, enoteques, equipaments culturals, empreses de serveis enoturístics, agències de viatges i zones rurals completes, entre altres. Pocs sectors econòmics són tan transversals, amb arrels en el sector primari amb l'agricultura, importants indústries complementàries en el sector secundari (embotellat, tapat, etiquetatge...), i un gran potencial de creixement en el sector terciari amb els serveis enoturístics.

L'enoturisme és una de les grans estratègies per a descongestionar el turisme, desestacionalitzar-lo, millorar l'equilibri territorial i apostar per un turisme més sostenible i de major qualitat.

L'especialització et capacita per:

  • Desenvolupar-te en el sector amb coneixements vitivinícoles.
  • Exercir tasques de comunicació i màrqueting en un departament enoturístic.
  • Desenvolupar la gestió i comercialització d'una agència de viatges especialitzada en la innovació dins d'aquest sector.
  • Crear activitats enoturístiques vinculades al territori.
  • Desenvolupar un Pla Estratègic en Enoturisme.

El curs desenvolupa una metodologia 4-Learning, en la qual l'estudiant pot organitzar la seva formació segons les seves necessitats i disponibilitat d'horari.

Destinataris:

  • Professionals del sector turístic que desitgin introduir-se en l'enoturisme.
  • Professionals del sector vitivinícola.
  • Amateurs o apassionats del món del vi.

Continguts

- M1. Coneixements vitivinícoles i ecològics:
Diferents zones productores, característiques i factors claus. Actualitat i realitat del sector vitivinícola. Evolució i innovació en el sector vitivinícola.

- M2. Desenvolupament d'un pla estratègic:
Identificació i classificació de recursos. Anàlisi de competitivitat. Relació entre els diferents actors implicats. Comunicació i comercialització.

- M3. Gestió i comunicació d'una agència de viatges especialitzada en enoturisme:
Eines de comunicació física i virtual. Gestió dels canals de venda, el channel manager. Màrqueting online, social media i reputació online com a estratègia conjunta. Estudi de casos i exercicis pràctics.

- M4. Informes, estadístiques i eines:
Tècniques de segmentació de mercat.


Metodologia

El curs està dividit en mòduls, que proporcionen diferents eines didàctiques com:

- càpsules de professors,
- fòrums de debats, anàlisi i consultes a diari,
- conferències en directe amb el professsor i que podràs veure posteriorment gravades,
- material d'estudi i suport, per poder visualitzar-lo i treballar mitjançant apps al teu telèfon mòbil i des d'on et trobis.

Sortides professionals

- Guia Turístic en cellers.
- Departaments i agència de viatges especialitzades.
- Creació d'una agència de viatges enoturística.
- Comercial de vendes de cellers i empreses distribuïdores de vins i destil.lats.
- Departaments de comunicació de cellers i empreses del sector.
- Equips de treball d'hotels enoturistics.

Testimonis

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera

Contacte

Laura Lizbeth Martinez Almuina

Telèfon: 935929710

Informació addicional

http://www.uab.cat/web/estudiar/cursos-d-especialitzacio/oferta-de-cursos/cursos-d-especialitzacio-1345713838899.html

Vols rebre més informació?