Curs en Disseny de Plans i Programes d’Orientaciķ Comunitāria

Presentaciķ

Fira virtual de māsters i postgraus UAB: últimes places!

Entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre, els māsters oficials i els māsters i postgraus propis de la UAB organitzen sessions informatives perquč en puguis parlar directament amb la coordinaciķ de cada programa. Inscripciķ oberta!

En aquest mōdul els i les estudiants aprofundiran en models top-down i bottom-up d’orientaciķ comunitāria, aprendran a identificar quin pot ser més útil i apropiat en el context laboral on exerceixen la seva prāctica professional (o bé on els agradaria desenvolupar-la si sķn estudiants) i a aplicar-lo per al disseny de plans i programes d'orientaciķ comunitāria integrals, integrats, coordinats i col.laboratius.
La majoria de sistemes d’orientaciķ s'originen a partir d'un enfocament sectorial i no tenen una estratčgia global inclusiva” (Guiding Cities Erasmus+). És habitual la departamentalitzaciķ i el desconeixement dels plans i programes d'orientaciķ existents en una determinada comunitat, tant per part d'aquells que els apliquen com per part dels seus participants. Des d'una perspectiva top-down, i en un moment on els serves d'orientaciķ poden patir retallades pressupostāries, treballar per a la definiciķ d'un sistema integrat d'orientaciķ pot contribuir a facilitar l'optimitzaciķ de recursos, a evitar duplicacions. Per altra banda, i des d’una perspectiva bottom-up, l'orientaciķ comunitāria proveeix un context d'acciķ en el quč els seus participants poden unir forces amb els i les professionals per crear oportunitats noves i compartides per al seu futur formatiu, professional i ciutadā. Aixō vol dir posar al col.lectiu, i no a l'individu, com a centre de les accions d'orientaciķ, i “permetre que tinguin influčncia en el disseny de models col.laboratius d'orientaciķ) (Thomsen, R.) que responguin a temps a les necessitants canviants de diferents col.lectius i possibilitin incidir no només en l'individu sinķ també en les barreres estructurals que dificulten el seu progrés.

Continguts

- Orientaciķ comunitāria: definiciķ i contextos d'aplicaciķ.
- Models d'orientaciķ comunitāria: el model de les ciutats orientadores (Erasmus+ Strategic Partnership); model per a la prāctica reflexiva de l'orientaciķ comunitāria (Thomsen, R.).
- Estudi de casos: ciutats orientadores a Catalunya; orientaciķ comunitāria a Dinamarca i Sudāfrica.
- Disseny de plans i programes d'orientaciķ comunitāria.

Objectius

- Identificar i contrastar els trets específics i diferencials de l'orientaciķ comutāria.
- Comparar les característiques i els contextos d'aplicaciķ de dos models d'orientaciķ comunitāria: el model de les ciutats orientadores (Erasmus+ Strategic Partnership); model per a la prāctica reflexiva de l'orientaciķ comunitāria (Thomsen, R.).
- Analitzar casos d'orientaciķ comunitāria a Catalunya, Dinamarca i Sudāfrica.

- Dissenyar un pla o programa d'orientaciķ comunitāria en un context d'aplicaciķ específic.

Requisits d'accés

- Llicenciats o graduats en Educaciķ Social, Pedagogia, Psicopedagogia, Magisteri, Treball Social, Psicologia o altres d'afins. Estudiants de darrer curs d'aquestes carreres.
- Graduats de graus superiors de formaciķ professional en āmbits afins al curs.

Sortides professionals

- Professionals dels serveis socials, joventut, participaciķ ciutadana, desenvolupament local i Cultura entre d'altres, provincials i autonōmics.
- Responsables de serveis socials: director de serveis socials, gestor de projectes, gestor de voluntariat, supervisiķ d'equips de professionals.
- Directius i tčcnics d'ONL
- Responsables i tčcnics d'entitats del tercer sector social

Contacte

Carmen Martinez Roca

Telčfon: 935813198

Correu electrōnic: carme.martinez.roca@uab.cat

Curs d'especialitzaciķ UAB

1a Ediciķ
Places: 25
Orientaciķ: Professional
6 ECTS
Codi de l'estudi: 4082/1
Modalitat: Online
Lloc: Online
Dates: del 08/03/2020 al 11/06/2020
Idioma de docčncia:
Castellā (100%)
Centres responsables:
Departament de Pedagogia Aplicada
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Disseny de Plans i Programes d'Orientaciķ Comunitāria

Contacta directament amb la coordinaciķ del programa *Camps obligatoris

Rebrās cōpia de la teva consulta per e-mail immediatament.