Curs en Creació i Traducció Literàries en Català

Presentació

El curs vol donar als titulats de Traducció i Interpretació, Humanitats i Periodisme i a les persones amb coneixements en el camp de la literatura catalana una formació complementària en les bases de la creació literària com a eina per a perfeccionar les competències en matèria de traducció literària del català com a llengua d'origen o de destinació i en l'àmbit del periodisme cultural i la creació de continguts 2.0.

Els participants podran dotar-se dels coneixements, habilitats i estratègies bàsics i necessaris per a la creació i la traducció literàries. El curs és eminentment pràctic i està orientat al desenvolupament de totes les competències clau dels creadors i traductors literaris i periodistes culturals, però alhora vol incidir en la visibilització de les creadores i traductores catalanes i en el respecte i aprofundiment en una perspectiva de gènere.

Objectius

- Desenvolupar els mecanismes i les rutines del treball creatiu i de la traducció i entendre les conseqüències ètiques que se'n deriven
- Analitzar estratègies de creació i de traducció bàsiques i recursos online per tal de millorar l'eficiència dels textos originals i traduïts en català.
- Vincular els aspectes gramaticals amb la funcionalitat del text original i traduït.

- Desenvolupar la capacitat crítica davant dels textos originals i traduïts des d'una perspectiva lingüística, cultural i de gènere.
- Desenvolupar la reflexió sobre la pròpia competència textual i traductora per tal de situar el procés creatiu i la traducció en un context cultural i social.
- Desenvolupar la capacitat de treball en projectes col.laboratius de creació i de traducció.

Sortides professionals

- Assessorament editorial
- Traducció
- Periodisme cultural
- Creació de continguts literaris i culturals 2.0

ItinerarisContacte

Francesc Xavier Villalba Nicolas

Correu electrònic: Xavier.Villalba@uab.cat

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
10 ECTS
Codi de l'estudi: 3773/1
Modalitat: Presencial
Lloc: F. Filosofia i Lletres, Edifici B, carrer de la Fortuna s/n i Facultat de Traducció i d'Interpretació. Edifici K Plaça del Coneixement. 08193 Bellaterra
Dates: del 05/03/2018 al 25/07/2018
Idioma de docència:
Català (100%)
Centres responsables:
Facultat de Filosofia i Lletres
Facultat de Traducció i d'Interpretació
Departament de Filologia Catalana
Departament de Traducció i Interpretació
Centres col·laboradors:
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Creació i Traducció Literàries en Català

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.