Curs en Competència Digital en Salut 2.0

Presentació

La revolució de l'era digital té un impacte directe en l'àrea de la salut i la social, en dues direccions, en els professionals de com generen la informació i utilitzen el coneixement a través d'internet, i en els ciutadans de com s'accedeix a la informació i al coneixement que necessiten.
En els últims anys, la ràpida evolució de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i els conseqüents canvis en els patrons socials han portat a les institucions sanitàries i als professionals a replantejar les estratègies convencionals per generar i compartir la informació.
Tot i que la relació entre la tecnologia i la salut és un camp de discussió de l'anàlisi social i sanitari, la literatura sobre el canvi tecnològic ens confirma que aquest per si mateix no és la causa única de cap resultat en el món professional i institucional. Les habilitats, capacitats i competències que requereixen els professionals, el sistema de relacions humanes i els entorns institucionals i les politiques sanitàries transformen clarament l'activitat que han de dur a terme els professionals.

L'impacte de la tecnologia digital en la salut i la comunicació només es pot comprendre a partir de la seva interacció complexa dins del món institucional i en el sistema d’informació entre professionals i pacients en el qual s'aplica. Empíricament s'ha demostrat que els professionals, més formats i amb millors competències digitals estan més qualificats amb un increment de demanda en l'ocupació i en la productivitat del treball en tots els sectors.
Amb tot això, la correlació positiva entre un procés d'innovació tecnològica, la demanda en temps de dedicació d'internet, xarxes socials, telèfons intel.ligents, pot evidenciar la presa de consciència de la necessitat formativa dels professionals en la competència digital en salut i de la forma d'interactuar amb els usuaris del sector.
Finalment, confirmar l'impacte positiu de la tecnologia en el sector sanitari a on s'estan fent importants inversions pel desenvolupament d'intel.ligència artificial, els seguiments a distància i els dispositius intel.ligents per aplicar-los dins aquest entorn, pel que es fa necessari una formació regulada en la competència digital en salut 2.0.

Continguts

Unitat I. TICs i transformació digital
Unitat II. Instruments / Eines digitals per als professionals sanitaris
Unitat III. Disseny i producció de contingut en Salut 2.0
Unitat IV. Elaborar presentacions d'impacte

Objectius

Adquirir i millorar els coneixements i habilitats en e-Health per donar respostes a les necessitats actuals de l'àrea de la salut, fent ús de la digitalització com a fil conductor per a la millora en eficàcia i eficiència de les intervencions dels professionals de la salut dirigides tant a la promoció i l'educació de la salut de la població, així com potenciar els coneixements sobre salut dels professionals mitjançant la tecnologia i la digitalització per cuidar, formar, comunicar i tenir una adequada identitat digital a nivell professional i de la Institució.

Requisits d'accés

Titulació universitària de grau o diplomatura en Ciències de la Salut
Estudiants grau en Infermeria
Professionals relacionats en l'àrea de Ciències de la salut

Sortides professionals

Les competències adquirides en el curs es poden aplicar a totes les sortides professionals dins de les disciplines en Ciències de la Salut.

Contacte

Antonio Torres Quintana

Telèfon: 935537833

Correu electrònic: secretariaeui@santpau.cat

Curs d'especialització UAB

1a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
4 ECTS
Codi de l'estudi: 4060/1
Modalitat: Presencial
Lloc: Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; C/ Sant Antoni M. Claret, 167, 08025 Barcelona
Dates: del 04/06/2019 al 03/07/2019
Idioma de docència:
Català (75%), Castellà (25%)
Centres responsables:
Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Títol que s'obté:
Certificat d'aprofitament del curs Competència Digital en Salut 2.0

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.