Curs en Auditor en Sistemes d' Innocuïtat Alimentària: ISO/FSSC22000 (certificació professionalitzadora IRCA)

Presentació

Fira virtual de màsters i postgraus UAB: últimes places!

Entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre, els màsters oficials i els màsters i postgraus propis de la UAB organitzen sessions informatives perquè en puguis parlar directament amb la coordinació de cada programa. Inscripció oberta!

Formació especialitzada per capacitar als professionals de la qualitat alimentària per implantar i auditar Sistemes de Gestió d'Innocuïtat Alimentària (SGIA) segons la normativa internacional ISO/FSCC 22000 i assolir la certificació IRCA (Registre Internacional d'Auditors Certificats).

Un dels àmbits més interessants de l'estudi dels aliments, dels seus processos productius i de les seves característiques és el de la innocuïtat alimentària, que engloba les accions encaminades a garantir la màxima seguretat possible dels aliments.

La indústria alimentària és de especial rellevància a la Unió Europea, Espanya i Catalunya. Segons l'informe anual de la indústria alimentària espanyola del període 2017-18, elaborat per la Subdirecció General de Foment Industrial i Associatiu Agroalimentari del Govern espanyol, Alimentació i Begudes és la primera branca del sector industrial, amb una xifra de negoci del 23,5% del total i un valor de producció que representa el 2,5% del PIB.


A Catalunya, segons l'Informe de la indústria, la distribució i el consum agroalimentaris 2019 de la Generalitat, el sector té un volum de negoci de prop de 28.000 milions d'euros, que representa un 23,6% de la indústria agroalimentària espanyola, un 20,1% del volum de negoci industrial i el 17,7% de l'ocupació.

La importància de la indústria alimentària per l'economia, doncs, exigeix a les empreses del sector ser competitives i assegurar la qualitat i la innocuïtat dels seus productes i processos a través de sistemes i professionals de gestió amb la formació i la certificació adequades per executar i auditar estàndards reconeguts internacionalment del sector agroalimentari com ara BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard) i FSSC 22000 (Food Safety System Certification).

Continguts

- Sistemes de Gestió d’innocuïtat Alimentària
- Procés d’Auditoria
- Planificació de l’Auditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació

Objectius

- Formar professionals de la gestió i planificació dels SGIA (Sistemes de Gestió de la Innocuïtat Alimentària), dotant comandaments, tècnics i responsables de l'àrea de Qualitat de les empreses dels coneixements pràctics i teòrics, de les eines i dels mètodes procedimentals per a una direcció i gestió eficient del Sistema de Gestió de la Qualitat, assegurant la satisfacció de les parts implicades.


- Conèixer els mecanismes per donar resposta als requisits de les normes internacionals FSSC 22000, BRC i IFS, adaptant solucions pràctiques per a les organitzacions privades i públiques, amb dos camps únics i complementaris:

1- Assolir l'acreditació formal i reconeguda internacionalment com a empresa capaç de complir amb els requisits de la norma.
2- Dotar l'organització de mecanismes i tècniques que li permetin millorar l'eficàcia per a la consecució dels objectius de qualitat.

- Conèixer i posar en pràctica els mecanismes per a la planificació, desenvolupament i registre de les auditories internes de Sistemes de Gestió de la Qualitat, d'acord amb la norma internacional FSSC22000, per tal d'acreditar la formació requerida com a Auditor de Certificació d’Esquemes de Tercera Part i ser capaç de dur a terme auditories en organitzacions públiques i privades.

Requisits d'accés

- Graus, Llicenciats, Diplomats o Graduats relacionats amb la gestió de la Qualitat i la Seguretat de processos alimentaris.
- Responsables de processos industrials alimentaris.
- Responsables de la Implantació i Auditoria de Sistemes de Gestió de la Qualitat ( SGQ).
- Altres professionals vinculats a les Certificacions de Qualitat.

Sortides professionals

- Directius de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.

Contacte

Manuela Hernández Herrero

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/prevencio-seguretat-integral

Curs d'especialització UAB

3a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
5 ECTS
Codi de l'estudi: 3861/3
Preu: 1300 ¤
Preu especial: 1000¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes del Màster Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 09/11/2020 al 09/12/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs en Auditor en Sistemes de Innocuïtat Alimentària: ISO/FSSC22000

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.