Curs en Auditor en Sistemes d' Innocuïtat Alimentària: ISO/FSSC22000 (certificació professionalitzadora IRCA)

Presentació

Formació especialitzada per capacitar als professionals de la qualitat alimentària per implantar i auditar Sistemes de Gestió d'Innocuïtat Alimentària (SGIA) segons la normativa internacional ISO/FSCC 22000 i assolir la certificació IRCA (Registre Internacional d'Auditors Certificats).

Un dels àmbits més interessants de l'estudi dels aliments, dels seus processos productius i de les seves característiques és el de la innocuïtat alimentària, que engloba les accions encaminades a garantir la màxima seguretat possible dels aliments.

La indústria alimentària és de especial rellevància a la Unió Europea, Espanya i Catalunya. Segons l'informe anual de la indústria alimentària espanyola del període 2017-18, elaborat per la Subdirecció General de Foment Industrial i Associatiu Agroalimentari del Govern espanyol, Alimentació i Begudes és la primera branca del sector industrial, amb una xifra de negoci del 23,5% del total i un valor de producció que representa el 2,5% del PIB.


A Catalunya, segons l'Informe de la indústria, la distribució i el consum agroalimentaris 2019 de la Generalitat, el sector té un volum de negoci de prop de 28.000 milions d'euros, que representa un 23,6% de la indústria agroalimentària espanyola, un 20,1% del volum de negoci industrial i el 17,7% de l'ocupació.

La importància de la indústria alimentària per l'economia, doncs, exigeix a les empreses del sector ser competitives i assegurar la qualitat i la innocuïtat dels seus productes i processos a través de sistemes i professionals de gestió amb la formació i la certificació adequades per executar i auditar estàndards reconeguts internacionalment del sector agroalimentari com ara BRC (British Retail Consortium), IFS (International Food Standard) i FSSC 22000 (Food Safety System Certification).

Continguts

- Sistemes de Gestió d’innocuïtat Alimentària
- Procés d’Auditoria
- Planificació de l’Auditoria
- Anàlisi de Casos
- Presentació de casos i avaluació

Objectius

- Formar professionals de la gestió i planificació dels SGIA (Sistemes de Gestió de la Innocuïtat Alimentària), dotant comandaments, tècnics i responsables de l'àrea de Qualitat de les empreses dels coneixements pràctics i teòrics, de les eines i dels mètodes procedimentals per a una direcció i gestió eficient del Sistema de Gestió de la Qualitat, assegurant la satisfacció de les parts implicades.


- Conèixer els mecanismes per donar resposta als requisits de les normes internacionals FSSC 22000, BRC i IFS, adaptant solucions pràctiques per a les organitzacions privades i públiques, amb dos camps únics i complementaris:

1- Assolir l'acreditació formal i reconeguda internacionalment com a empresa capaç de complir amb els requisits de la norma.
2- Dotar l'organització de mecanismes i tècniques que li permetin millorar l'eficàcia per a la consecució dels objectius de qualitat.

- Conèixer i posar en pràctica els mecanismes per a la planificació, desenvolupament i registre de les auditories internes de Sistemes de Gestió de la Qualitat, d'acord amb la norma internacional FSSC22000, per tal d'acreditar la formació requerida com a Auditor de Certificació d’Esquemes de Tercera Part i ser capaç de dur a terme auditories en organitzacions públiques i privades.

Requisits d'accés

- Graus, Llicenciats, Diplomats o Graduats relacionats amb la gestió de la Qualitat i la Seguretat de processos alimentaris.
- Responsables de processos industrials alimentaris.
- Responsables de la Implantació i Auditoria de Sistemes de Gestió de la Qualitat ( SGQ).
- Altres professionals vinculats a les Certificacions de Qualitat.

Sortides professionals

- Directius de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Responsables tècnics d'empreses agroalimentàries.
- Tècnics de qualitat alimentària.
- Auditors interns de sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Consultors en sistemes de qualitat i innocuïtat alimentària.
- Assessors en innocuïtat alimentària, qualitat, FSSC 22000, BRC, IFS.
- Preparació obligatòria per l'acreditació d'Auditor de Certificació d'Esquemes de Tercera Part.

Contacte

Manuela Hernández Herrero

Telèfon: 935817449

Correu electrònic: formacio.continuada.fuab@uab.cat

Web: http://www.uab.cat/prevencio-seguretat-integral

Curs d'especialització UAB

3a Edició
Places: 25
Orientació: Professional
5 ECTS
Codi de l'estudi: 3861/3
Preu: 1300 ¤
Preu especial: 1000¤
Col·lectiu d'aplicació: Alumnes del Màster Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 09/11/2020 al 09/12/2020
Idioma de docència:
Castellà (50%), Català (50%)
Centres responsables:
Escola de Prevenció i Seguretat Integral
Títol que s'obté:
Certificat d'Aprofitament del curs en Auditor en Sistemes de Innocuïtat Alimentària: ISO/FSSC22000

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.