Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions de cada programa, del 16 al 20 de maig. Inscripcions obertes!

 • Curs d'especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4468/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 6 ECTS
 • Inici: 09/01/2023
 • Final: 02/04/2023
 • Places: 60
 • Orientació: Professional
 • Preu: 420 €
 • Idioma de docència: Anglès
 • Lloc: Online. Espai Moodle en líniea. FTI, Plaça del Coneixement, Campus UAB, 08193 Bellaterra.
El curs d'especialització se centra en la comunicació accessible i posa el focus en el llenguatge fàcil de comprendre, sobretot en entorns digitals. El llenguatge fàcil de comprendre engloba modalitats lingüístiques amb diversos nivells de simplificació i amb una presentació visual determinada que tenen com a objectiu que tothom pugui percebre i comprendre més bé la informació. Són exemples de llenguatge fàcil de comprendre la Lectura Fàcil o el llenguatge planer.

El curs ofereix una introducció a conceptes clau d'aquest àmbit i presenta una visió àmplia de la legislació, recomanacions i estàndards relacionats amb el llenguatge fàcil de comprendre. Explica els processos de creació, adaptació, avaluació i validació de continguts fàcils de comprendre i posa de relleu els reptes de traslladar el llenguatge fàcil a l'entorn digital i audiovisual.

El curs s'estructura en sis unitats que es desenvolupen al llarg de 12 setmanes. Per a cada unitat, durant la primera setmana es dona accés als materials didàctics en línia i es fa una sessió de resolució de dubtes. La segona setmana se centra en la realització de tasques i la interacció mitjançant un fòrum escrit. Les primeres deu setmanes la docència es fa en anglès. Les dues darreres setmanes del curs els estudiants duen a terme tasques específiques en alguna de les llengües del curs: català, castellà o anglès. Es pot ampliar o reduir l'oferta de llengües segons les sol.licituds rebudes.

El curs s'adreça a un perfil molt ampli: traductors, lingüistes, periodistes o experts en comunicació que volen aprofundir en aquestes modalitats, però també tècnics, artistes, gestors culturals, empresaris o organitzacions i professionals del sector públic i privat que volen saber com fer la seva comunicació més accessible.
Es recomana haver cursat anteriorment el curs de gestió i promoció d'accessibilitat o tenir coneixements previs d'accessibilitat, però no és imprescindible. També es recomana un bon domini de la llengua de treball (català, castellà o anglès).

Continguts

- Què és el llenguatge fàcil de comprendre? Serveis i modalitats.
- Legislació, estàndards i guies.
- El procés de creació, adaptació i avaluació/validació de continguts fàcils de comprendre.
- Aspectes lingüístics i visuals.
- El llenguatge fàcil de comprendre en l'entorn audiovisual.
- Estudis de cas en diverses llengües.

Sortides professionals

Aquest curs permetrà que professionals i empreses de comunicació, traducció o serveis lingüístics coneguin nous sistemes de comunicació accessible i puguin ampliar la seva oferta de serveis. També permetrà que professionals d'entorns públics i privats, com ara empreses culturals, educatives, indústries digitals, entre d'altres, identifiquin nous sistemes de comunicació per als seus productes i serveis.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Facultat de Traducció i d'Interpretació

Contacte

Anna Maria Matamala Ripoll

Vols rebre més informació?