Personal UAB Personal d'administració i serveis

Formació del PAS: recursos a l'abast (eines informàtiques)

Recursos a l'abast: eines informàtiques

A continuació us detallem una sèrie d'eines informàtiques que us poden ser d'utilitat:


Connectivitat fora del campus
En aquest apartat trobareu diversos vídeos d’ús d’eines informàtiques que són útils per connectivitat fora del campus de la UAB:


Corporatives
En aquest apartat trobareu diversos manuals d’ús d’eines informàtiques corporativesConfiguració de les eines informàtiques corporatives als dispositius mòbils
A l’enllaç següent trobareu manuals amb instruccions per configurar el correu electrònic institucional o el Calendar als dispositius mòbils (Android i iPhone):

 
Nebula
L’eina institucional Nebula permet compartir arxius i facilita el treball col•laboratiu. Podeu sol•licitar la formació virtual en Nebula a través de la Intranet (Àmbit laboral / Formació).


Gestor de continguts web
En aquest apartat trobareu enllaços per accedir a tota la informació detallada del Gestor de continguts web de la UAB. Podreu veure el blog dels editors web, i vídeos tutorials que expliquen les característiques bàsiques de l’eina informàtica amb que es gestionen els continguts web de la UAB.


Polimedia
Polimèdia és un sistema dissenyat per crear continguts multimèdia com a suport a la docència presencial. Es tracta d’un sistema de producció de materials educatius de qualitat, adient com a reforç i complement a l’ensenyament presencial, però mai substitutori d’aquest. Permet que aquest material docent pugui ser distribuït mitjançant diferents mitjans (TV, Internet, CD i telèfon mòbil, entre d’altres).

Es tracta d’un material multimèdia que, de manera senzilla, combina en un únic espai l’execució simultània de dos vídeos. Normalment, l’un mostra el professor o professora fent l’explicació corresponent, mentre que l’altre projecta allò que l’autor o autora vol: una presentació de PowerPoint, l’aplicació d’un programari instal•lat a l’ordinador, la navegació per Internet, l’exhibició d’una gravació, l’ús d’una tauleta de PC o la manipulació de determinats objectes, entre d’altres.

A l’enllaç següent trobareu vídeos explicatius sobre aquesta eina:

 
Tutorials i guies del Servei d'Informàtica
A continuació trobareu informació sobre mesures de seguretat (mesures bàsiques de seguretat, actualitzacions Windows per tenir ben protegit l’ordinador, instruccions sobre l’antivirus institucional i com instal·lar l’antivirus als pc de casa) :

 
Altres eines informàtiques

  • Curs complet de gimp: curs complet de gimp (programari lliure per l’edició de fotografies), elaborat pel Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado.
  • Curs de html5: curs que proposa la construcció d'un lloc web modern amb diverses pàgines i els seus components i enllaços.

 
Material formatiu d'ACTIC
En el següent enllaç, trobareu enllaços a diferents materials de formació d’orígens diversos que us poden ser útils per preparar la prova que convoca periòdicament la Generalitat de Catalunya per a l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

 
Nou Servei de Correu i Agenda
En aquest apartat trobareu els enllaços per accedir a tota la informació detallada del nou servei de correu electrònic, així com a les preguntes freqüents i els vídeos tutorials. En el cas del vídeos, us recomanem els visualitzeu a pantalla completa.