Programes de Mobilitat i Intercanvi Internacional

FAQs for exchange students

Necessites un GPA mínim?
La UAB no requereix un GPA mínim.

Quants crèdits he d'haver superat per venir a la UAB?
La quantitat de crèdits l'establirà cada universitat d'origen, així que si us plau, consulteu amb la vostra Oficina de Relacions Internacionals.

Tens requisits lingüístics per ser acceptat com a estudiant d'intercanvi?
Com a norma general, es recomana que els estudiants tinguin un nivell lingüístic mínim de B1.2 (MECR) per poder entendre les classes. Només unes poques facultats de la UAB requereixen un nivell específic d'idioma que s'ha d'acreditar mitjançant un certificat vàlid per poder matricular cursos en aquesta llengua.

La Facultat d'Economia i Empresa requereix un nivell mínim de B2 (MECR) per matricular cursos en anglès, castellà o català. Si no trieu cap curs en castellà/anglès, no haureu de lliurar un certificat d'idioma espanyol/anglès.

La Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia requereix un nivell mínim de B2 (MECR) per matricular cursos en anglès o castellà. Tingueu en compte que hi ha una restricció en el nombre de cursos als quals podeu assistir en anglès i castellà, un màxim de 2 assignatures en anglès i 1 assignatura en castellà en cada semestre web de la facultat

Podeu consultar una llista de certificats vàlids aquí.

La Facultat de Comunicació requereix un nivell B2 d'espanyol per ser acceptat com a estudiant d'intercanvi. S'admetran estudiants que tinguin un certificat d'espanyol expedit per l'Institut Cervantes (DELE B2). Altres certificats es revisaran i avaluaran cas per cas.

Quan rebré la meva carta d'acceptació?
Un cop tancat el període de sol·licitud, dins de les 2-3 setmanes posteriors al tancament.

Ofereix allotjament al campus?
Sí. La Vila Universitària és la residència de la UAB. Des del seu lloc web podreu reservar un apartament o una habitació al campus. Podeu consultar aquí com fer-ho.

També poden ajudar a trobar pis a qualsevol de les poblacions properes al campus de Bellaterra. També és possible allotjar-se amb una família local. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb internacional@vilauniversitaria.com.

He de contractar una assegurança mèdica abans de venir a la UAB?
Qualsevol estudiant estranger que vingui a la UAB ha de disposar d'una assegurança mèdica.

Si ets ciutadà de la Unió Europea, tens més informació aquí.

Si no ets ciutadà de la UE, tens més informació aquí.

Arribaré uns dies després de començar el semestre. Està bé?
L'assistència a les classes és obligatòria, així que hauríeu d'estar aquí quan comencen les classes. Si teniu un esdeveniment inesperat i no podreu ser aquí el primer dia de classe, heu d'escriure a l'Oficina d'Intercanvi.

Sóc un estudiant amb necessitats especials. Tens un servei de suport?
Tenim un servei anomenat PIUNE de la FAS (Fundació Solidària Autònoma). Té com a objectiu ajudar els alumnes amb necessitats especials, com una discapacitat, a integrar-se a la nostra comunitat. Ofereixen assessorament i suport als estudiants segons les seves necessitats individuals i en coordinació amb el professorat per tal que gaudeixin d'una vida acadèmica i social plena i autònoma a la universitat. Podeu contactar amb ells a fas.piune@uab.cat.

Quan he d'arribar a Barcelona?
Atès que l'assistència a les classes és obligatòria, es recomana arribar abans de l'inici de les classes. D'aquesta manera, també podràs participar en les Jornades Internacionals de Benvinguda organitzades per l'equip d'Implicació Comunitària, normalment durant la primera setmana del semestre o la setmana anterior.

On he d'anar a la meva arribada?
Depenent del vostre professorat d'acollida, la matrícula serà presencial a la vostra arribada o en línia. Només cal que seguiu les instruccions que rebeu la vostra oficina d'intercanvi. Si necessites fer la matrícula presencialment, has de buscar l'oficina administrativa de la facultat (Gestió Acadèmica).

Com a ciutadà de la UE, he de completar algun tràmit legal a la meva arribada?
Tots els estudiants de la UE que tinguin previst romandre a Espanya més de tres mesos han de sol·licitar la matrícula i obtenir un número d'identitat per a estrangers (NIE - Número d'Identificació d'Estrangers). Podeu llegir més sobre això aquí.

Com a ciutadà no comunitari, quins tràmits legals he de completar a la meva arribada?
Tots els estudiants ciutadans no comunitaris han de sol·licitar un visat d'estudiant abans de venir a la UAB. Un cop aquí hauràs de sol·licitar una Autorització de Residència d'Estudiants. Podeu llegir més sobre això aquí.

Si teniu un permís de residència vàlid en un altre país de la UE, no cal que sol·liciteu un nou visat per entrar a Espanya si el vostre permís de residència és vàlid durant tota la vostra estada aquí. Trobareu més informació aquí.

Com puc triar els meus cursos?
Un cop rebeu la carta d'acceptació, l'Oficina d'Intercanvi de la vostra Facultat es posarà en contacte amb vosaltres per a la selecció dels cursos. Si teniu qualsevol dubte sobre el procediment, poseu-vos en contacte amb ells.

Puc triar cursos de diferents facultats?
Com a estudiant d'intercanvi, seràs assignat a una facultat (professorat d'acollida) d'acord amb el conveni bilateral signat entre la UAB i la teva universitat d'origen. Heu de matricular almenys un 50% dels vostres crèdits a la vostra facultat d'acollida (la que apareix a la vostra carta d'acceptació). En cas que estiguis interessat en cursar cursos d'altres facultats/escoles de la UAB, necessitaràs l'autorització de totes les facultats/escoles. A més, cal tenir en compte que algunes facultats tenen una gran demanda i no es garanteix la disponibilitat de places.

Puc triar cursos de nivell de màster?
Els estudiants de grau no poden cursar cursos de màster.

Els estudiants de nivell de màster només poden cursar cursos de màster si el conveni amb la seva universitat d'origen ho permet. A més, el coordinador del màster de la UAB ha de donar sempre el vistiplau final. Per sol·licitar aquesta aprovació, poseu-vos en contacte amb l'Oficina d'intercanvi de la vostra facultat.

Quants crèdits tinc per matricular-me a la UAB?
Segons la nostra normativa, no hi ha un nombre mínim ni un màxim de crèdits a matricular per als estudiants entrants. Hauries de comprovar-ho amb la teva universitat d'origen.

Tinc previst fer una investigació per al meu treball de tesi final durant el meu intercanvi a la UAB. Està bé?
Algunes facultats no accepten estudiants que tinguin la intenció de preparar el seu treball de fi de carrera o fer-hi una recerca. Si aquest és el vostre cas, consulteu la possibilitat a l'Oficina de Canvi de la vostra facultat. En qualsevol cas, tots els estudiants d'intercanvi han d'estar matriculats a la seva facultat d'acollida.

Com puc saber en quina llengua s'imparteixen les assignatures?
Els cursos s'imparteixen principalment en català i castellà. L'ús d'una o altra llengua dependrà del professor. Per conèixer l'idioma d'ensenyament d'una assignatura, heu de consultar la Guia d'estudi:

Tots els graus < Recollir un títol de la llista < Pla d'estudis < Guies d'estudis

Hi ha algunes assignatures que s'ofereixen en anglès i altres graus que també s'imparteixen completament en anglès, però hi ha places limitades per als estudiants d'intercanvi.

Si una assignatura s'imparteix en català, he de fer els exàmens en català?
No. Pots optar per contestar els teus exàmens en català o castellà, ja que tots dos són idiomes oficials a la UAB.

La UAB ofereix cursos d'idiomes?
Els estudiants d'intercanvi tenen dret a inscriure's a dues formacions inicials gratuïtes en llengua catalana (16 hores cadascuna) i després a continuar aprenent aquesta llengua amb una oferta subvencionada. També pots assistir a classes subvencionades de llengua castellana*.

La informació sobre els cursos de català i castellà per a estudiants d'intercanvi està disponible aquí. Els preus dels cursos es poden consultar a la pàgina web de cada idioma.
* Els estudiants d'intercanvi acceptats a les escoles adscrites no poden beneficiar-se del mateix descompte.

He de tornar a la meva universitat abans dels exàmens. Puc fer els meus exàmens abans?
Els exàmens estan programats al gener i al juny. En cas que hagis de marxar abans, pots provar d'acordar fer un examen abans amb el professor, però només s'accepta en situacions molt excepcionals.