INTERNATIONAL SUPPORT SERVICE

Assegurança mèdica

.

Tot el personal estudiantil, investigador o professor estranger que vingui a una universitat catalana ha d'estar cobert per una assegurança mèdica.

Si ets d'un país de fora de l'espai econòmic europeu, és convenient que t'informis sobre si hi ha un acord mèdic entre la seguretat social del teu país i l'espanyola. Si és així, has de tramitar, davant de les autoritats competents del teu país, el document corresponent que et permeti accedir gratuïtament a la xarxa d'assistència sanitària pública espanyola.

En cas de renovació de l'autorització d'estada (NIE, TIE) t'has d'assegurar que aquest document substitueix l'obligació de contractar una assegurança privada de malaltia i accidents (la Seguretat Social no inclou la repatriació al país d'origen). Per a més informació, contacta amb l'ISS.

Si el teu cas no és aquest has de contractar una assegurança mèdica privada que cobreixi tota l'estada a l'Estat espanyol.
 

En cas de contractar una assegurança de salut privada, aquesta ha de tenir una cobertura mínima de 30.000 euros en prestacions bàsiques (hospitalització, etc), sense carència ni copagaments.

La corredoria d'assegurances ÓMNIBUS Europe ofereix una assegurança adreçada als estudiants que arriben a l'Autònoma, investigadors i professors vinculats formalment a la UAB i cobreix les despeses mèdiques per malaltia, accident, repatriació i trasllat sanitari, entre d'altres. En el següent enllaç trobareu tota la informació sobre les cobertures i el preu; a més, tens la possibilitat de contractar l'assegurança en línia.

Assegurança Mobilitat In

Important: perquè es pugui aplicar aquesta assegurança cal estar admès o matriculat a la UAB. Per tant, has d'emplenar la sol·licitud amb el teu NIU (el número d'identificació d'estudiants matriculats, investigadors o professors de la UAB), NIA (el número d'identificació d'estudiants, investigadors o professors admesos a la UAB) o NIP (el número d'identificació d'estudiants internacionals d'intercanvi).