ERROR GRAVE Header 1, -111 ERROR GRAVE Header 1, -111

 

 

 

No se ha recibido la lista de Headers: ERROR = -111
Anna Cabré, Medalla d'Or de la Generalitat
AnnaCabre_Medalla_Or_Generaitat 08.01.2020  -  La catedràtica emèrita de la UAB i directora honorària del Centre d'Estudis Demogràfics (CED), Anna Cabré, ha estat guardonada amb la Medalla d'Or pel govern de la Generalitat de Catalunya, per "la seva trajectòria i el seu compromís amb Catalunya"

El govern ha atorgat la Medalla d’Or de la Generalitat a Catalunya -la màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat- a la demògrafa Anna M. Cabré, per la seva destacada trajectòria professional. També ha distingit amb el mateix guardó a l'escriptor Josep Vallverdú.

El govern de la Generalitat destaca de Cabré la seva contribució al món de la demografia i la geografia, i de Vallverdú, la tasca com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, especialment en el món de la literatura infantil. 

Anna Cabré és demògrafa i geògrafa. Des de 1977 ha estat vinculada al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va formar a la Universitat de París i va ser professora a les Universitats de París-1, París-10, Montréal, Chicago i El Colegio de México. 

El 1984 va participar en la creació del Centre d’Estudis Demogràfics (CED), que ha dirigit durant 30 anys, fins la seva jubilació. Ha ensenyat a milers d’estudiants, ha dirigit dos dotzenes de tesis doctorals i ha produït nombroses publicacions (la seva preferida és “El sistema català de reproducció”). Ha liderat un gran nombre de projectes d’investigació, el més recent i important dels quals és “Five Centuries of Marriages” patrocinat pel Consell Europeu de la Recerca (Advanced Grant). Ha estat elegida en diverses ocasions als Consells rectors d’associacions internacionals i espanyoles.

Ha estat reconeguda amb la Medalla Narcís Monturiol i la Creu de Sant Jordi.

Actualment, és catedràtica emèrita a la UAB i directora honorària del CED.

Fotografia: elpais.com
 
Ir a noticias
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona