A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
Èxit de la Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3
VideoCursaPost2017 04.12.2017  -  Enguany, la UAB -amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola- s'ha tornat a organitzar la Cursa de la UAB, una festa esportiva i solidària per captar fons per a les malalties infeccioses, a les que La Marató de TV3 destinarà el que recapti. Com a novetat, s'ha fet entre setmana, s'han escurçat les distàncies i s'ha canviat l'itinerari, en un any en què la universitat celebra el seu 50è aniversari. L'empresa de consultoria tecnològica STP Group és el patrocinador oficial enguany, i altres entitats i empreses hi han col·laborat.
Hi han participat 625 peresones, de les quals el 51% homes i el 49% dones; i de les quals el 34,8% han vingut de Barcelona, el 12,4% de Cerdanyola del Vallès, el 9,9% de Sabadell, i el 5,9% de Sant Cugat, per citar les poblacions d'on procedien més participants.

Iván Limia Boo ha guanyat la cursa de 6,2 km. en categoria masculina, amb un temps de 21' 22"; i l'estudiant de la UAB, Estefanía Chamorro Padilla, amb un temps de 28'15", ha guanyat en la categoria femenina.

La Facultat de Ciències és la Facultat d'on han participat més persones, seguida de les facultats de Filosofia i Lletres i Biociències respectivament. 

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, han donat el tret de sortida. La sortida ha estat de l'avinguda de l'Eix Central, entre el Servei d'Activitat Física (on hi ha hagut avituallament a l'arribada, guarda roba, vestidors i dutxes) i el pont de Ciències. UAB Campus Media ha retransmès la cursa a través dels seus mitjans (ràdio i tv).

El recorregut de la cursa ha estat  de 6,2 km., és a dir, dues voltes a un circuit de 3,2 km. La caminada ha estat una volta al circuit de 3,2 km., d'uns 45 minuts. És un recorregut que ha passat per l'interior del campus, proper a les facultats i als espais més emblemàtics de la Universitat com són les Columnes de la UAB, la Plaça Cívica i l'Eix central.
 
STP GROUP HA PATROCINAT AQUESTA EDICIÓ DE LA CURSA
L'empresa STP Group de Consultoria Tecnològica patrocina enguany la Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3. És una empresa que ofereix serveis tecnològics, consultoria i formació. De caràcter innovador, l'empresa va nèixer com a desenvolupador de software però avui dia ha crescut i s'ha convertit en un potent proveidor global a empreses per aspectes de tecnologia.

A més, altres entitats i empreses han col.laborat amb la cursa en aquesta sisena edició: Grup Soteras, Hotel Campus, Vila Universitària, Senserisc.cat, Coca-Cola, Ómnibus-Correduría de Seguros, PMC-Soluciones Integrales para la Oficina, Clece, CEMOEL. La cursa solidària també ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

CRÈDITS PER ALS ESTUDIANTS PARTICIPANTS
Els estudiants que han volgut han pogut reconèixer 1 crèdit ECTS per la participació a les activitats del programa Viu el campus SIS, que inclou la participació a la Cursa de la UAB 2017 i a tres activitats més del projecte Campus SiS (Saludable i Sostenible) del curs 2017-2018.

VOLUNTARIAT
Unes 70 persones hi han participat com a voluntàries -coordinades per la Fundació Autònoma Solidària (FAS)-, col·laborant en diferents tasques d'organització com ara preparació de material, distribució de dorsals, suport durant el circuit, entre d'altres. 

ESTUDIANTS DE FISIOTERÀPIA PER A LA RECUPERACIÓ FÍSICA
Un grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia han ofert tasques de recuperació física en el punt d'arribada de la cursa, per a tots els corredors i corredores que ho vulguin.

RECORREGUT CURSA MOBILITAT REDUÏDA
La Cursa de la UAB és una de les poques curses existents que inclou un recorregut específic per a les persones que tenen mobilitat reduïda. El recorregut de 660 metres s'ha iniciat en el punt de sortida/arribada de la cursa. 

Hotel Campus ha ofert a totes les persones participants a la cursa o caminada una tassa de brou Aneto en arribar a la meta.

A més, coincidint amb la Cursa de la UAB ha tingut lloc, en el mateix espai físic de la sortida/arribada, una Fira d'entitats i col·lectius que treballen amb diferents malalties.

PER A LA MARATÓ DE TV3
La Cursa de la UAB destinarà la seva recaptació a la investigació en les malalties infeccioses, que són a les que enguany es dedica La Marató de TV3. Les malalties infeccioses són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. La majoria es transmeten d'uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona. Tothom tindrà unes quantes infeccions al llarg de la seva vida. Inclou malalties com la pneumònia, la grip, la gastroenteritis o les infeccions urinàries.

LA CURSA DE L'EDICIÓ PASSADA
L'edició passada, l'any 2016, la cursa va tenir un gran èxit de participació i de solidaritat, i va recollir 14.900 euros que es van donar a La Marató de TV3. Al llarg de les sis edicions de la cursa s'han recaptat 55.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana de 2.100 persones, i ha estat possible gràcies a la implicació de 400 voluntaris/es.

 

 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Publicació científica de caràcter divulgatiu
Si vols enviar una notícia fes clic i omple el formulari.
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 33 33
Enviar correu
Inici
2018 Universitat Autònoma de Barcelona