A A A Contrast +/- Castellano   English
CERCA
Notícies
Companys, amics i estudiants reten homenatge a l'exrector Carles Solà
Carles Solà 20.05.2016  -  El professor Carles Solà, rector de la UAB (1994-2002), conseller de la Generalitat (2003-2006) i destacada figura acadèmica en l'àmbit de l'enginyeria química, va rebre el 20 de maig l'homenatge de companys, amics i estudiants en un emotiu acte que va tenir lloc al Rectorat de la UAB.
El 20 de maig va tenir lloc, a la sala d'actes del Rectorat, una cerimònia de reconeixement a la trajectòria acadèmica de Carles Solà, professor del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental que va ser rector de la UAB entre 1994 i 2002. La trobada, molt emotiva, va aplegar a amics i col·laboradors de Solà que van exposar multitud d'anècdotes i van lloar tant les seves aportacions als àmbits de la docència i la recerca com els seus valors personals.

L'acte, organitzat amb motiu de la jubilació del professor Solà, va ser presentat per Francisco Valero, director del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, que va evocar els orígens del Departament i les primeres recerques realitzades en aquest camp a la UAB. tot seguit, Agustín Escardino, professor de la Universitat Jaume I, va parlar dels anys de Solà com a "estudiant inquiet i disconforme" i com a doctorand "treballador i crític". I va glossar també la seva incorporació a la docència a la Universitat de València i, més endavant, a la UAB, on va accedir a la càtedra de química tècnica el 1977.

Per la seva banda, Juan M. Lema, professor de la Universidade de Santiago de Compostela, va descriure Solà com "la persona decisiva del Departament d'Enginyeria Química de la UAB" i ha recordat els anys en què aquesta disciplina es va consolidar a la Universitat, en què van trobar "un corrent extraordinari de solidaritat dins de la casa" durant un període caracteritzat per una "gran il·lusió col·lectiva". I Francesc Gòdia, catedràtic també del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB, va destacar el "fantàstic ambient de treball que el Carles va saber crear" al seu voltant i ha lloat les seves etapes com a rector de la UAB, en què va impulsar projectes destacats com ara la creació de l'Escola d'Enginyeria, i com a conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat. Gòdia va dedicar també un sentit record als professors Carles Casas i Josep París.

Homenatge als estudiants

Solà va intervenir finalment per oferir una lliçó magistral en què ha repassat les fites assolides a l'àmbit de l'enginyeria química durant les darreres dècades i la seva influència a la UAB, tot subratllant les aportacions de, entre molts altres, Rutherford Aris i John C. Slattery. Va lloar els seus col·laboradors al llarg de la seva carrera acadèmica i ha reivindicat l'ús del català en l'àmbit científic.

L'homenatjat va voler aprofitar l'ocasió per agrair públicament al rector Ferran Sancho "la feina realitzada en el període més complicat de la història de la Universitat", tot qualificant com una "agressió" la reducció "increïble" de recursos que ha patit la institució en els darrers anys per part del Govern. Finalment, Solà va afirmar que, al llarg de la seva trajectòria, "de tot, el que més m'importa són els estudiants", tot afegint que "sempre han estat el meu objectiu principal".

L'acte va acabar amb el lliurament d'un àlbum de fotografies a Solà i la projecció d'un vídeo en què, entre imatges de l'homenatjat i cançons de Raimon i Ovidi Montllor, nombroses personalitats acadèmiques nacionals i estrangeres dedicaven una salutació i unes paraules de lloança al professor Solà.
 
Anar a Notícies
Arxiu de notícies
Categoria
Des de
Fins a
Paraula clau
Les notícies més destacades i l'agenda de la UAB
Publicació científica de caràcter divulgatiu
Si vols enviar una notícia fes clic i omple el formulari.
Contacta
Si tens algun dubte sobre una notícia o desitges més informació
+ 34 93 581 33 33
Enviar correu
Inici
2019 Universitat Autònoma de Barcelona